Hej och välkommen


Hej och Välkommen

Jag heter Lena och jobbar på Saltå Kvarn sedan många år. Eftersom jag tycker att det finns så mycket att berätta om Saltå, så vill jag försöka mig på att blogga. Jag hoppas att en och annan ska hitta hit och ta del av historier om Saltå Kvarn, varför vi gillar surdeg och envisas med att knåda bröd för hand eller vad det är som är så bra med fullkorn.

 

5 tankar på “Hej och välkommen

 1. deeped

  Hej Karin. Den här bloggen är ett första steg på vägen. Den ligger på en gratistjänst där designmöjligheterna är begränsade. Content and conversation is king. Jag gissar att Johan och Lena kommer att bli varma i kläderna och då blir bloggen en del av saltakvarn.se, och då ska den självklart har rätt form.
  mvh Niclas Strandh, creative planner Heimer & Company och den som gjorde bloggkursen med Brit 🙂

  Svara
 2. lenaekman Inläggets författare

  Hej Brit!
  Första gången jag var på Saltå Kvarn så var jag väl sådär tolv år. Det var längesen. . . . . . .
  Jag började inte jobba här förrän jag var tretton =)
  Då städade jag på kontoren på söndagarna för att tjäna lite extra pengar. Jag var väldigt arbetsam på den tiden och hade alltid pengar. Till skillnad från min lillebror som aldrig hade några. Han blev någon slags ekonom sedan.
  I vilket fall åkte jag med Sture till bageriet varje söndag. Han var ”ugnare” och hade alltså hand om ugnarna och de skulle eldas på söndagen för att vara varma till måndagens bak. Det tog sex timmar att elda och sex timmar att städa. Jag fick 5 kronor i timmen.
  Mamma skötte bokföringen på Saltå så det var därför jag kunde få lite jobb vid sidan av skolan. Sen fortsatte det så. Jag gjorde en massa saker som att gå i skolor, bli biodynamisk bonde och lite annat men hade alltid Saltå där jag jobbade extra på helgerna eller sommarloven. På så vis lärde jag mig både att baka, packa mjöl, skriva räkningar och till och med städa =)
  Senare arbetade jag på kontoret i många år men fick alltid hjälpa till att knåda Barsjabröden varje dag. Jag knådade bäst av alla. Jag hade ju lärt mig av Sture och dem =)
  Jag var också butikschef i några år men sen skulle den arrenderas ut och jag bestämde mig för att sluta på Saltå. Alternativet var kontor igen och det var jag inte så sugen på.
  I den vevan kom Johan, vår nuvarande VD, och han tyckte att jag skulle vara kvar. ”Vad vill du göra?” sa han och jag fick bestämma själv. Oj vad kul! Så nu är jag kvar och det har jag aldrig ångrat. Fastän jag ”sitter på kontor”.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s