Hjälp oss med nya produkter!

Att utveckla nya produkter är nog det roligaste med jobbet på Saltå. Det tror jag även gäller för många av mina medarbetare. Vi har ingen avancerad metod för att ta fram nya produkter utan vi tar fram sådant som vi själva vill äta. Men det skulle vara intressant och veta om du saknar något i vårt sortiment och som du tycker vi ska ta fram. Kom med förslag! Vi belönar alla bra förslag. /johan 

105 tankar på “Hjälp oss med nya produkter!

  1. Kimmo

    Yes!
    Kaffe saknar jag.
    Rispuffar doppade i honung saknar jag
    Corn Flakes saknar jag
    Te saknar jag också
    Meijerivaror saknar jag. Mjölk, Fil, Smör och margarin, Ost, Yoghurt…
    Majs saknar jag
    Quorn saknar jag

    Återkommer med mer så snart dom poppar upp i huvet. 🙂

    Svara
  2. Carola

    Rostade hasselnötter, chokladdoppade mandlar, dinkelbröd, skalade hampafrön, valnötter torkad ananas och Mozartkugeln.

    Svara
  3. Cristoffer

    Hej! Köttet ser jag fram emot! Förstår om det inte kommer att dyka upp i alla butiker i hela Sverige MEN kanske en högklassig biodynamisk salami kan nå lite längre än till Stockholm? Det saknar jag verkligen! Och jag antar att ni kommer få en del korv-råvara över vid slakt…

    Hör av er om ni behöverr hjälp med produktutveckling inom chark, det har jag hållit på med en del!

    MVH

    Cristoffer Cedergren

    Svara
  4. ununger Inläggets författare

    Tack för alla bra förslag.
    När det gäller fler biodynamiska produkter så kan det vara intressant att veta att vi förhoppningsvis kommer att gå över till biodynamiskt för fikon, aprikoser och russin. Kvaliteten är helt enkelt överlägsen. Vi har haft biodynamiskt te på gång – men inte kommit till skott. Kaffe är en väldigt svår produkt men vi ska försöka hitta ett bra biodynamiskt kaffe. Och visst vore det intressant med schysst salami. Till sist: om du är den Carola jag hoppas så vill jag bara säga en sak: Jag älskar dig! /johan

    Svara
  5. Marielle

    Hej,

    Torkade äppelringar skulle vara ett bra tillägg till de produkter som finns idag. Funkar både som snacks och tillägg i müsli.

    Svara
  6. Jennifer

    En fin mörk choklad skulle jag vilja ha, och nötsmör som t ex jordnötsmör, hasselnötsmör och mandelsmör!

    //Jennifer

    Svara
  7. Pelle

    Vetegroddar tror jag ni saknar i ert sortiment – gott och nyttigt.

    Kanske någon potatisbaserad grej kunde lanseras? Hade ex. varit kul med vettiga pommes frites som inte pajar regnskogen, men som ändå har lite härligt slapp fast food feeling.

    Svara
  8. ununger Inläggets författare

    Vi hade vetegroddar på gång för några år sedan. Men då det var problem med att få fram ekologiska vetegroddar till rimliga priser. Det kanske har blivit bättre. Vi får undersöka saken. Vi har även haft choklad på gång från väldigt fina projekt – ekologiskt och socialt. Men chokladen har inte haft tillräckligt bra kvalitet. /johan

    Svara
  9. ununger Inläggets författare

    Hej Kimmo,
    Bara bra idéer. En riktig bra dijonsenap vore häftigt. Lasagneplattor borde vara en enkel sak för oss att ta fram. Marmelad och sylt har vi haft på gång, men priset funkade inte…. skinka kanske kommer fram ur vårt (hemliga) köttprojekt. /johan

    Svara
  10. Per

    Jag skulle gärna vilja se de pärl-liknande Moghrabiah couscous i ert sortiment. De är annorlunda och fantastiskt goda, men tyvärr alldeles för svåra att få tag på. Det verkar som endast ett fåtal butiker i stan har dem och de produkter som finns är inte ekologiska.

    Svara
  11. Cristoffer

    Hej… Det här kanske är en känslig fråga, jag vet inte, men som ”bröd-nörd” tycker jag att era bröd är alldeles för torra. När jag diskuterar det med bagerifolk så säger dom att det beror på att man inte kan hantera för lösa degar i en större produktion och måste således har mer mjöl i degen. Men tyvärr, det är inte gott. Jag är inte ute efter ”fluffbröd” men det finns exempel på riktiga fullkornsbröd (Tex Slåttergubbens i Linköping) som inte alls är torra, även efter TVÅ veckor.

    Inte alltid så att man måste utveckla nya produkter föratt öka marnadsandelen. kan räck med små justeringar som tex nya förpackningar, vilket ni ju känner väl till.

    /Cristoffer

    Svara
  12. ununger Inläggets författare

    Cristoffer,
    Tråkigt att du inte gillar vårt bröd. Dessbättre är de ändå många som inte håller med dig. Vilket gör att efterfrågan vida överträffar vad vi kan baka. Därför har vi en ambition att öppna ett nytt bageri i Bromma under vintern. /johan

    Svara
  13. ununger Inläggets författare

    Per
    Har inte hört talas om pärl-liknande Moghrabiah couscous. Men jag ska ställa fråga till vår väldigt kunniga inköpsavdelning om dom vet vad det är. När jag tänker efter har jag nog ätit det i Marrakech tror jag (om det är som ärtstora pastakulor). //johan

    Svara
  14. ununger Inläggets författare

    Åsa, visst ska det bli några nya bröd. Nya påsar är på gång. Och nytt bageri. Så, visst, borde bli några nya bröd. //johan

    Svara
  15. lenaekman

    Moghrabiah är libanesisk couscous som har större korn än vanlig couscous. Det är riktigt gott och finns även på min önskelista 🙂

    Att våra bröd är torra låter ju trist men att det skulle bero på att vi inte kan hantera lösa degar stämmer inte. Så är det i bageriindustrin men hos oss görs bröden på ett hantverksmässigt sätt, så lösa degar klarar vi med glans.
    Däremot har vi inga tillsatser i vårt bröd och heller ingen sirap som gör bröden segare. Vårt mjöl innehåller inte heller askorbinsyra, såsom annat mjöl gör. Grahamsbrödet kan jag tycka blir torrt men de övriga bröden tycker jag är bra.

    Svara
  16. Markus

    Något som jag saknar är en neutral och mild ekologisk matolja. Det finns förvisso ett
    stort utbud av olika ekologiska oljor, åtminstone i Stockholm. Men alla är nästan utan
    undantag väldigt kraftiga i smaken och det är ju bra t.ex. för dressing. Men fungerar inte
    alls om man vill göra sin egen majonnäs.

    Svara
  17. Dora

    Jag saknar ekologiska glutenfria, sojafria produkter. 1-2% av befolkningen i Sverige lider av glutenintolerans. Det finns en växande marknad som vill äta ekologiskt, så varför inte tänka på intoleranta också.

    Svara
  18. ununger Inläggets författare

    Tack även Dora & Markus för bra förslag.
    Kom gärna med fler förslag. Jag återkommer med vad som händer med dem. /johan

    Svara
  19. Marcus

    Några förslag på produkter som jag tror skulle platsa i ert sortiment:
    Valnötter, kakao (rättvisemärkt förstås),hasselnötter (vart tog de vägen?), alfalfafrön, bockhornsklöverfrö, pumpakärnor i kartong 500g (de små påsarna räcker inte till mycket), ströbröd, olivolja, vinäger av olika slag, kanske även puffad hirs och quinoa.

    Svara
  20. ununger Inläggets författare

    Marcus,
    Vi hade väldigt fina hasselnötter. Men efter en vårfrost för några år sedan så drog priset iväg. Då ville inte COOP köpa längre. Dumt nog la vi då ned produkten. Men nu kommer vi att ta upp produkten igen. Valnötter har vi på gång. Övriga får vi undersöka närmare. /johan

    Svara
  21. ununger Inläggets författare

    Marcus,
    Kryddor ska vi titta närmare på. Kokosmjölk har vi haft på gång från Sri Lanka. Kanske dags att ta upp den tråden. Bra idéer alltihop! /johan

    Svara
  22. Marlene

    Jag saknar rökt tofu, extra fast tofu och rökta salta mandlar som jag såg överallt i USA när jag var där för en vecka sedan. Och så skulle jag väldigt gärna vilja kunna köpa ett ekologiskt tacodinner kit. Vi älskar taco och just nu blir det alltid Coop Xtras kit och den är ju inte särskilt miljövänlig.
    Jag blev stormförtjust när jag hittade era salta rostade mandlar i förrgår. Supergoda! Mycket godare än jordnötter! Nu vill jag bara ha de rökta också 😉 Bra också med fler pastasorter, men varför finns vissa bara som fullkorn. Min sambo vägrar äta det och jag vill ju köpa ekoreko 😦

    Undrar också varför ni inte slår er på att tillverka sojafärs och sojabitar. Coop (som säljer mycket av era varor) har inte det i sitt sortiment istället får jag åka på Ica och köpa Kung Markattas grejer… Ta revanch!

    Svara
  23. ununger Inläggets författare

    Hej Marlene
    Tack för alla bra förslag. Vi har inte tacodinner på gång. Men har inte Santa Maria ett ekologiskt sortiment? Rökta mandlar ska vi leta efter. Vi har en hel serie nya pastasorter där flera inte är fullkorn. Men är inte fullkorn bara en vanesak?? //johan

    Svara
  24. Molly

    Jag skulle vilja ha någon form av mellanmålspåsar med nötter och torkad frukt blandat eller solroskärnor, pumpafrön och andra nötter i. något man kan har i väskan att ta till när blodsockret sjunker eller på t.ex en tenta.

    Jag gillar även era müslis så någon ny müsli hade varit kul. Sedan har jag hört talas om någon som heter job´s tears men jag har aldrig hittat det. kanske skulle ni kunna börja med sådana 🙂 det är ett gryn 🙂

    Ha det bra!

    Svara
  25. ununger Inläggets författare

    Mellanmålspåsar är en bra idé som vi nog faktiskt har på gång – men det är lite hemligt. Vi jobbar även med müsli – men det är riktigt hemligt. Job´s tears är en majssläkting säger Sara Herza på vår inköpsavdelningen. Finns inte på vår lista just nu. //johan

    Svara
  26. lenaekman

    Dadlar är ju sååå gott och det fiberrikaste man kan äta typ. Vi har ju dadlar i vår Fruktmüsli. Det finns andra frukter i den också (fikon, russin, aprikos och äpple) men dadlarna är så där extra söta och goda. Hackade dadlar som egen produkt är ju ett jättebra tips! Då kan man göra sin müsli ännu godare 🙂

    Svara
  27. Jennifer

    Ett vitt basmatiris skulle vara härligt, liksom skalade, delade mungbönor. Enligt den indiska hälsoläran Ayur Vedan, är detta bland det nyttigaste man kan äta. Basmatiriset är så fiberrikt så att man kan koka det väldigt länge utan att det går sönder, och så smakar det så fantastiskt gott. Om man kokar dessa två produkter tillsammans har man skapat ”Dal”, som man kan krydda ordentligt med t ex koriander, ingefära, gurkmeja, och spiskummin – jättegott!

    Svara
  28. lenaekman

    Oj vad gott det låter Jennifer! Basmatiris är mitt favoritris.
    Vet du om det finns någon särskild anledning till att mungbönorna ska vara skalade och splittade?

    Svara
  29. Jennifer

    Hej Lena, bönorna skalas för att bli mer lättsmälta, och jag tror att de faller isär av sig själva då de skalats. Det vita riset är ju också skalat, av samma anledning. Mycket näring finns i och för sig i skalet, men inom ayur vedan anser man att det är lättare för kroppen att ta upp näringen då födan är lättsmält.
    //Jennifer

    Svara
  30. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » Happy Blog Day - mina 5 bästa bloggtips idag

  31. Pingback: Tack för produktförslag! « Saltå Kvarn-bloggen

  32. Kimmo

    Frugan hälsar: Vita bönor i Tomatsås saknas!! Nu var hon tvungen att ta en burk krossade tomater till Stora Vita bönor och är irriterad 😉
    Passerade tomater saknar hon också!
    Det måste in fort så att det blir ro hemma!

    /Kimmo

    Svara
  33. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » Sociala medier och Mellstrands magnifika müsli…

  34. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » 10 bra skäl till varför företag ska blogga

  35. Tarik

    Hej !
    Te,kanel,kardemumma, olika pepparsorter,basmatiris, kokosmjölj,olivolja och dijonsenap vore toppen
    .Jag vet att det är flera som redan föreslagit de produkterna men det tål att upprepas.
    Det vore dessutom jättebra om man skulle kunna köpa stora förpackningar även i Göteborgstrakten.
    De kanske går att beställa ?/Tarik

    Svara
  36. ununger Inläggets författare

    Hej Tarik
    Tack för många bra förslag. Stora förpackningar går ju framför allt att beställa från restauranggrossister som ex Servera, men då måste du vara kund där.

    Svara
  37. lenaekman

    Hej Linlin

    Vi har inte vetegroddar i vårt sortiment men prova hos Tant Gröns Skafferi på Hågavägen 190 i Uppsala. De har de mesta.

    Svara
  38. Pingback: JMW Kommunikation » Blog Archive » “Saltå Kvarn rockar fett”

  39. Alessandro Grossi

    Hej!

    Jag har redan skickat in förslag till kundkontakt, men jag skriver det här också: ekologiska sojabönor finns redan men inte färdiga på burk så det skulle vara kul om det kom, och även ekologiska riskakor.

    Svara
  40. Stefan Storm

    Hej!

    Jag tycker verkligen ni bör saluföra enbart era undebart goda conrflakes!
    De där man får med i fruktmüslin. Sån perfekt blandning av seghet och sprödhet. Mycket, mycket goda!!

    Mvh, Stefan

    Svara
  41. Sigrid Aronsson

    Hej. Jag bor i Danmark och handlar all min säd (säd = korn på danska) från den eko-biodynamiska kvarnen Aurion. Man kan beställa 1,5 och 5-kilos säckar (och 25 kilo med) via hälsokosten. Jag maler den i en Samap kvarn och använder den inom 20 minuter innan den blivit dålig till gröt och surdegsbröd.
    Den absolut bästa sorten är Öhlandsvete som inte är en vetesort. Den har inte ett hårt skal och är således billig även om det är en gammal sort. Den är god.
    Nu vill jag gärna hitta skalade hampa frö att mala själv. Jag har beställt en kvarn från Indien med riktiga stenar som kan mala feta frön http://www.grindmax.com – Sukhsa Exports. Den kostar 500 US dollar med frakt. Jag behöver hitta någon bonde i Skåne, nära Lund helst, där jag kan åka och köpa dem. Hur gör man det?
    Finns det en lista med bönder?

    Svara
  42. ununger Inläggets författare

    Hej Sigrid
    Kul att du har kontakt med Aurion. För några år sedan gjorde vi ett studiebesök till Aurion med hela Saltås personal. Vi har mycket att lära av Jörn och hans medarbetare.
    Kul också att du använder Ölandsvete. När det gäller hampaodlare kan inte jag hjälpa dig. Jag ska höra med vår kvarnmästare som bor i Skåne om han har några kontakter. Men det får vänta tills efter påsken.

    Svara
  43. Sigrid Aronsson

    Hej Ununger.
    Tack för det. Skalade hampafrö som mals kallas för hampaprotein och innehåller många nyttiga ämnen, bl a Omega 3, 6 och 9 fettsyror i en bra balans och 50% protein.
    Man kan läsa om det på Manitoba Harvest i Canada. Det är däremot alldeles för dyrt att köpa det därifrån tycker jag.

    Svara
  44. zooey

    Det är väl lite speciellt det där med hampa-odlande, är det inte… Är väl speciella regler även kring icke-knark-hampa i sverige. Har jag fått för mig.

    Svara
  45. lenaekman

    Jag är i Skåne just nu och här har en man fått dagsböter för att fågelfröet -hampafrö – grott i trädgården. Olaglig odling sa polisen.

    Svara
  46. zooey

    Vilka oansvariga pippifåglar. De bara struntar i att skicka etiketter till JBV. Och tänk på flyttfåglarna–det kan man kalla internationella knarkkurirer!

    Svara
  47. Sigrid Aronsson

    Hej. Det är inte fråga om knark hampa, men s k industriell hampa. Det är en ny super food. Har inget med knark att göra. Den är otroligt hälsosam. Speciellt om man äter den om morgonen, så man får tillräckligt med protein att starta dagen med, så går energinivån inte ned under dagen – se den kända amerikanska författarinnan Adelle Davis böcker om tillskott och vitaminer. Dom finns begagnade i alla fall.

    Svara
  48. lenaekman

    Hej Sigrid

    Jo det förstår jag att det är en laglig och hälosam hampa. Vi har pratat om att ta in hampa i vårt sortiment men den har inte varit svenskodlad.

    Svara
  49. Sigrid Aronsson

    Kan man inte hitta svensk odlad, så får man försöka hitta någon i öst europa.
    Jag köper örter därifrån när jag har tid att göra det. Det är 20 gånger billigare därifrån än från USA. Internetbutikerna i USA köper själva därifrån. De har ekologisk och wild crafted. Annars har jag en gubbe i Indien (han med den indiska kvarnen) som vill sälja hampa frö till mig. Jag ska få 1/2 kilo vanlig och 1/2 kilo rostad i prov. Jag visste inte att det fanns rostad. Men jag vill helst äta det som växer på mina egna breddgrader, enligt makrobiotiken.

    Svara
  50. zooey

    Jo det förstår jag att det är en laglig och hälosam hampa. Vi har pratat om att ta in hampa i vårt sortiment …

    Vadå, knarkhampa är väl inte så särskilt mycket värre än det där delikata vinet. (För att inte tala om salta mandlarna…)

    Nå, bara ni fortsätter kalla mat för mat och inte för super food, så…

    … vill inte äta makrobiotiskt barsja super bröd till frukost… 😉

    -z

    Svara
  51. Thebee

    Jag håller absolut med Håkan Pettersson förslag om biodynamiskt kaffe i början av den här diskussionen. Jag har haft minnet att ”Fyra årstider” för länge sen var ett biodynamiskt kaffe. När jag letade efter och hittade det för någon dags sen i Stockholm visade det sig att det (idag?) ”bara” är ekologiskt odlat. Det enda biodynamiska kaffe som fanns var ett pulverkaffe.

    Fram för riktigt biodynamiskt bryggkaffe (igen!?) Kan Saltå fixa det?

    Svara
  52. excalibor

    Hur skiljer sig Saltå från Biodynamiska Produkter som förmedlare av produkter baserade på biodynamiskt odlade råvaror? Skiljer sig era sortiment från varandra? Hur ser ni på era olika? uppgifter?

    Utgångsfrågan var allmänt ställd men nämnde inget om vad Saltå betraktar som produkter som inte hör till Saltås sortiment. Finns det några sådana?

    Svara
  53. Thebee

    Frågan i början av den är tråden anger inte om Saltå betraktar något som inte hörande till Saltås naturliga sortiment, men som något som mer redan täcks av andra producenter eller grossister, som Biodynamiska Produkter.

    Finns det en naturlig skillnad mellan Saltås och BPs sortiment, eller överlappar de?

    Svara
  54. ununger Inläggets författare

    Det finns ingen naturlig skillnad mellan vårt sortiment. BP är en av Saltås största kunder.

    Svara
  55. ununger Inläggets författare

    Vi jämför oss väldigt sällan med andra företag. När det gäller BP så är det ett företag med en helt annan affärslogik än vår.
    Starksprit och tobak är produkter som inte kommer att finnas i vårt sortiment.

    Svara
  56. zooey

    Identitetssplittring ovan, Biet? Nog finns det väl biodynamiskt kaffe att få tag på i sthlm? Kollat de hälsokostarna som för mycket Demeter-märkta produkter? Det ligger ju en i västerort precis intill den där skolan, som du ju känner till. Där minns jag att min mor brukade handla mycket biodynamiskt. Hon brukade handla kaffe där. Men det var ju på den tiden när man kunde glömma att få tag på eko-kaffe i vanliga mataffärer.

    Sen finns det ju flera andra hälsokost-butiker som också tar biodynamiskt framför eko.

    Svara
  57. Thebee

    Identitetssplittring? Inte alls. Jag råkade bara vara inloggad på min wordpressblog när jag skrev inlägget. Det gjorde att wordpress ersatte mitt nickname ”Thebee” med mitt blognamn ”Excalibor” utan mitt åtgörande. Jag såg det först efteråt.

    Om Källan vid Kristofferskolan som försäljare av biodynamiskt kaffe: När jag var där och kollade visade det sig vad jag skriver ovan: att de bara hade biodynamiskt kaffe som pulverkaffe.

    Svara
  58. ununger Inläggets författare

    När vi nu snackar kaffe med varandra – så kan jag väl nämna att vi har haft ett biodynamiskt kaffe på gång som inte höll måttet när det gäller kvaliteten.

    Svara
  59. zooey

    Aha, men då brukar ju wordpress fylla i namnet som länk också. Det gör den alltid för mig. (WP har uppenbarligen någon auto-inloggning för jag gör inte ett skvatt.)

    Så du hade varit där, ja, då var det ju värre. Gryningen eller Lemuria då kanske.

    Svara
  60. zooey

    Det verkar som att de lanserade kaffe 1992, men det står bara att det var krav- och rättvisemärkt, inte att det var demeter.
    http://tinyurl.com/cvxbye

    Hur som helst, det är ju lite lustigt att stiftelsen biodynamiska produkter mest saluför icke-biodynamiska produkter under 4 årstider-märket.

    Svara
  61. lenaekman

    Biodynamiska Produkter saluför en massa olika märken varav flera är biodynamiska. Deras egna märke ”Fyra Årstider” har dock alltid varit ekologiskt. Så även kaffet.
    De har också många biodynamiska produkter bland frukt och grönt. T ex bananer från Dominikanska Rebubliken, vindruvor, citroner, apelsiner mm från Sicilien och mycket frukt och grönsaker från Sverige.

    Svara
  62. zooey

    Men juicerna är biodynamiska. (Man ser demetermärket på flaskorna på hemsidan om man kikar riktigt nära…) 4 årstiders juicer alltså.

    Svara
  63. lenaekman

    Ja det har du ju rätt i!
    Juicerna är faktiskt biodynamiska men de ”gamla” Fyra Årstider-produkterna är ekologiska.

    Svara
  64. Thebee

    Lena:

    ”Biodynamiska Produkter saluför en massa olika märken varav flera är biodynamiska. Deras egna märke “Fyra Årstider” har dock alltid varit ekologiskt. Så även kaffet.”

    Känner du till något biodynamiskt kaffe förutom det biodynamiska pulverkaffe som verkar finnas?

    Svara
  65. zooey

    Jag fick för mig att det inte var så vanligt att biodynamiska företag hade delar av sortimentet ekologiskt och inte biodynamiskt (som ni har). Men om man kollar på De Rits hemsida så ser det ju precis likadant ut. Jag trodde alla deras grejer var biodynamiska, men det är de ju inte. Men de produkter som jag förknippar dem med, typ inlagda gurkor ;), är ju biodynamiska. Och uppenbarligen gäller samma för 4 årstider.

    Svara
  66. Thebee

    Vad jag minns har åtminstone delar av Saltås bröd ibland delvis bakats på ekologiskt odlad säd i brist på biodynamiskt odlar.

    Svara
  67. zooey

    Det är väl t o m enligt reglerna att demeter-märka produkter som inte är 100% biodynamiska, så ett bröd med eko-mjöl iblandat skulle väl teoretiskt kunna vara biodynamiskt. Juicerna är ju biodynamiska fastän inte alla ingående frukter/bär/grönsaker är biodynamiska.

    Svara
  68. Thebee

    Hur stor del får vara av ekologiskt ursprung i i övrigt biodynamiska produkter utan att de förlorar beteckningen ”biodynamisk”, Lena?

    Svara
  69. lenaekman

    Av biodynamiskt kaffe känner jag bara till Baucks pulverkaffe.

    Förr var det ibland brist på biodynamisk spannmål men idag är tillgången god och flera odlare står på kö för att bli leverantörer till oss.

    95 % ska vara biodynamiskt för att få demetermärkas.

    Svara
  70. lenaekman

    Demetermärket innebär att produkten innehåller
    minst 90 % biodynamiskt och minst 95 % ekologiskt odlade råvaror.
    Så ska det vara.

    Svara
  71. Sigrid Aronsson

    Hej. Det var någon som frågade efter den feta kärnan i vete. Jag kommer inte ihåg vad det heter på svenska men på danska heter det hvedekim och det sälgs ekologisk sådan i påsar med 250 gram och det kommer från Natur Drogeriet. http://www.natur-drogeriet.dk. Därifrån får man också medicinalörter. Jag skulle tro att dom köper det från tex Kornkammeret som sälger ”ekologiskt” vetemjöl till stora kedjor som Netto här i Danmark. Det måste väl finnas någon som sälger sådant vete i Sverige där dom har tagit bort vetegrodden från vetet. Det gör ju de flesta. Mycket osunt mjöl förresten, men det kan vi ju utnyttja genom att ta deras vetegroddar och lägga lite extra i vårt bröd. Adelle Davis skrev om vetegroddar och om hur sunt det är. Hon bakade alltid med vetegroddar i sitt bröd och det har jag också börjat med. Det blir otroligt saftigt.

    Svara
  72. Sigrid aronsson

    Det ær swårt att få tag på opolerat søtt grøt ris nu før tiden. War finns det? Det ær ju så nyttigt och gott.

    Svara
  73. Eva G

    Jag önskar mig
    splittade mungbönor,
    kombualger,
    fullkornspasta (som trots tidigare inlägg inte finns i våra konsum-affärer längre),
    ekologiska ostar som inte är plastförpackade,
    mörka och ljusa russin utan olja och i större förpackningar (det gör inget om de klibbar ihop lite),
    svartögda bönor, torra,
    gammaldags klippta korngryn,
    kornflakes av sädesslaget korn (finns i vissa sorters müsli men inte rena såna)
    chokladskal till te, lösvikt.

    Eva

    Svara
  74. Nicole Hamdahl

    Hej!
    Jag älskarera produkter jag önskar ni hade i er sortiment Moghrabiah,
    eller pärlcouscous.

    Nicole

    Svara
    1. Lena Ekman

      Håller med dig om att det är gott! Skulle passa bra i vårt sortiment. Tack för tipset så får vi se vad vi kan göra =)

      Svara
  75. Joel

    Mindre biodynamiska produkter! Som ni antagligen vet så är många av era kunder veganer. Och då biodynamiska produkter är odlade med djurlik och liknande så har nu ett rykte startats bland veganerna för att undvika era produkter. Så snälla, exploatera ej djur för att förstöra era ljuva produkter!

    Svara
    1. Sigrid Aronsson

      Det är det sundaste och mest naturla sätt att ha en gård på, med djur som ger utbyte och som tillför sunda mineraler och calcium till jorden. Den jorden och de grönsakerna kan inte ens sammanliknas med ekologiskt jordbruk. Det är en gammal och beprövad metod. Försök istället att bli av med kemikalier, plast och polyester i kläder istället för att attackera bönder som redan har det svårt med undertryckelse från myndigheterna. Djur som har det dåligt är dem som bor på s k industrigårdar med 500 kor. De lever i 4 år och det föds 7 nya varje dag. De utnyttjas på det grovaste och får inte gå ute och beta här i Danmark och det p g a myndigheternas undertryckelse av småbönder. Det är helt planlagt för att få bort maten till befolkningen snabbt nog när den planerade krashen kommer med svält och sjukdom som följd. 80% av befolkningen planeras dö inom kort tid, så vi måste stå samman nu och se vad som verkligen är på spel och inte attackera varandara. Slav attakerar slav – det är inte OK. Se lightoncospracies website och openmindconference.dk tex, eller naturalnews. Jag har lyckats hålla mig rask med makrobiotiska produkter i åravis, sen 1982 och jag vill inte ha bort det. Jag vill ha bort statens undertryck och kemiskt jordbruk. Starta en egen firma med andra produkter istället, men attakera inte den naturliga makrobiotiken. Låt oss bli fler i den naturliga sektorn istället och stå samman mot den egentliga fienden. Jag hoppas du ser vad jag menar och vad som är viktigt.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s