Ser just en liten grupp människor med vita rockar på Saltås område. Ser sedan Manfred och förstår att nu är det kursdax igen. Manfred är vår bagarmästare som har kommit att kallas ”kungen av surdeg”. Jag är helt säkert att det inte finns någon i Sverige som kan mer om surdegsbakning än Manfred. Gruppen som går kurs just nu är privatpersoner som går en av de kurser vi erbjuder. Här hittar du hela vårt kursprogram med Manfreds kurser./johan
Jo Erik Olfosson kan mer. Han är kungen av allt bröd i Sverige.
Hej Cristoffer
Erik har ju jobbat på Saltå Kvarn. Och jag håller nog ändå på Manfred. Men visst Erik kan nog betraktas som en värdig kronprins. Manfred har en sjuårig bagarmästarutbildning från Tyskland. Det är svårtslaget. När vi anställer bagare som har gått en svensk bagarutbildning så får vi alltid börja med att lära dem knåda – det får man inte lära sig i Sverige längre. /johan
Hej
Jag älskar att baka, då främst bröd, gärna surdegar. Om jag vill bli en utbildad bagare eller bagarmästare, vad finns det för bra utbildningar i Sverige. vad skulle du rekomendera?
//Cecilia
Hej Cecilia
Manfred säger så här:
Praktisera några veckor på surdegsbagerier. Sedan finns det 1-2-åriga utbildningar i hela landet. Den bästa utbildningen får man just nu i Göteborg. Kontakta bageriet ”Ivar och Alva ”där och ber om info om skolan.
Om du behöver hjälp med något mer (surdegsbagerier kanske) så mejla gärna Manfred på manfred.enoksson@saltakvarn.se
//Lena