Karin Huber, vår begåvade formgivare

Det finns mycket som är spännande med att vara VD på Saltå Kvarn. Men det som är allra mest spännande är mötet med alla begåvade och inspirerande människor – och då tänker jag i första hand på alla våra medarbetare. 

Den person vars begåvning kanske tydligast och enklast kommer till uttryck är vår formgivare Karin Huber. Karin har bland annat vunnit utmärkelsen GULD i tävlingen Kolla!, som arrangeras av Föreningen Svenska Tecknare. Hon fick utmärkelsen för sin formgivning av Saltå Kvarns förpackningar.

 

Så här motiverade juryn valet: ”Inte modernt. Inte nytt. Inte estetiskt. Ändå precis allt detta och lite till. Rätt på hyllan och rätt i smakdomarnas mentala skafferi. Retro från framtiden.”

Efter sin en examen från Berghs School of Communication 1993 har Karin varit delaktig i många spännande uppdrag. Hon har bland annat gjort alla bokomslag i Harry Potter-serien och arbetat med formgivningsuppdrag för IKEA. Sedan 2002 formger hon alla Saltå Kvarns förpackningar. Vill du veta mer om hur våra förpackningsdesign har kommer till kan du läsa på Below the Clouds. /johan

7 tankar på “Karin Huber, vår begåvade formgivare

 1. lenaekman

  Jag kan bara instämma! Det är otroligt spännande att arbeta med alla människor på och runt Saltå Kvarn. Man känner sig rik!
  Karin hör till dem som jag verkligen tycker om. Både som människa och att arbeta med. Hon har på ett underbart sätt förfinat våra förpackningar utan att ta bort det ursprungliga, det vi kallar ”Saltåkänslan”. Ofta hör olika byråer av sig och vill erbjuda sina tjänster. De vill väldigt gärna hjälpa oss att utveckla vår förpacknings-design (???!) Jag förundras alltid över att de ens frågar. Vi har ju den allra bästa!
  Lena E

  Svara
 2. lenaekman

  Javisst blir man glad av dem! Just nu har jag svarta bönor (rött paket) och sesamfrö (grönt paket) framme på bänken tillsammans med en stor bukett persilja och en skål röda tomater som behöver eftermogna lite. Det är så snyggt!

  Svara
 3. Karin

  Oj nu blev jag alldeles rörd… måste ta en tyst minut och bara njuta!
  Tack & kram på er. Kan bara säga tack det samma!
  Karin

  Svara
 4. Pingback: SoFo Night i Saltåbutiken i morgon « Saltå Kvarn-bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s