Ouinoa – litet odlingsförsök 2

Jag skrev tidigare om quinoaförsöket i  Quina – litet odlingsförsök.
Jo, sommaren gick och quinoaplantorna växte fastän ingen riktigt brydde sig om dem. Så här såg de ut i slutet av augusti. Den högsta var kanske 60 cm hög. Alla plantorna hade fina fröställningar. Tyvärr plöjdes de ner innan jag hann med att ”skörda” fröna. Vill påpeka att detta inte var ett vetenskapligt experiment utan bara lite frön som kastades ut våra små visningsland. Nu vet jag i alla fall att de gror och växer, så jag provar igen i vår. Både med vit, röd och svart quinoa. Så får vi se hur det går.quinoa_2

quinoa_3

quinoa_41
Lena E

5 tankar på “Ouinoa – litet odlingsförsök 2

 1. Cissi

  Håller med, kul att se hur quinoan ser ut innan den hamnar i Saltås fina förpackningar. Ska äta lunch nu, på den svarta quinoan med grönmögelost, tomat, bönor och äpple. Tack Saltå för all god mat!

  Svara
 2. lenaekman Inläggets författare

  Hej Anna
  Den här gången plöjdes de ner inann jag hann med men då hade plantorna stora fina fröställningar. Andra gången grodde de mycket sämre och hann aldrig bli så stora att de hade fröställningar. Jag gjorde ett groddtest för några veckor sedan och då grodde den vita och röda quinoan rätt dålig medan den svarta bara exploderdade i groddar.
  Jag ska prova i år igen, så får vi se hur det går.
  //Lena

  Svara
 3. tomato-ps2.com

  Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an e-mail.
  I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it expand over time.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s