21 tankar på “Våra nya juicer

 1. Cristoffer

  Hej, trevligt!

  Vilka mer än Frukstund finns det havtorn i? Ett förslag är att skaffa fram en som innehåller huvuddelen havtorn.

  Svara
 2. lenaekman Inläggets författare

  Hej Cristoffer

  Ännu så länge är det endast Fruktstund som innehåller havtorn.

  Svara
 3. zooey

  Är inte havtorn en väldigt dyr ingrediens?

  Havtorn har lite knepig smak tycker jag (så jag skulle hålla mig undan en juice med huvuddelen havtorn… min far envisas med att odla havtorn i skärgår’n… han menar på att det är fina grejer, men jag är skeptisk…)

  Heja grapefrukten däremot.

  Svara
 4. lenaekman Inläggets författare

  Havtorn är spännande. Ännu finns den bara ekologisk men om den blir biodynamisk så kan den få vara med i leken. Alla våra juicer är nämligen biodynamiska.

  Svara
 5. Alice

  Åh vad kul att det kommer nya smaker! Vi har era juicer i våra ”mat på jobbet” boxar så när det är lite segt på eftermiddagen brukar jag pigga upp mig med en juice : ) Sen är etiketterna så fina oxå!

  Svara
 6. Sara

  Gillar man havtorn kan man prova Weledas råsaft av havtorn. Ruskigt nyttig, men med en märklig smak av surt och jäst. En råsockersötad variant (havtornselixir) finns för den som inte pallar med den äkta varan. Havtorn är hur som helst en perfekt uppiggare när vårtröttheten slår till. /Sara (som gillar Fruktstund – både för smaken och det fina namnet!)

  Svara
 7. zooey

  De borde säljas i Pressbyrån. (Jag är alltid törstig. Jag ogillar att köpa vatten, för det känns som att betala för ingenting. Juice är en helt annan femma! Särskilt när förpackningsstorleken är så bra. (Sen tycker jag i och för sig att plastflaskor är mer praktiskt… men det är ren lathet…))

  Är det inte lite förväxlingsrisk mellan Fruktstund och Fruktkick, förresten? Nästan samma namn… (det slog mig när jag stod och blängde förvånat på Fruktkick på konsum häromdagen…)

  Svara
 8. lenaekman Inläggets författare

  En del sorter finns i Pressbyrån och på Seven eleven.
  Fruktstund och Fruktkick…. De är ju väldigt olika till färgen, både själva juicen och etiketten. Man kan ju tänka sig att Fruktstund är en lite lugnare juice också, medan det är mer drag i Fruktkick (?)
  Plastflaskor är ju inte riktigt våran grej men det är fler som efterfrågar det. Särskilt träningslokaler, simhallar och bensinmackar. I simhallar får man inte ha glas. På macken köper folk helst dricka i plastflaska. Likaså i färdigmatsbutiker där kunden själv plockar juicen ur en kyl vill man ha plastflaska, för att så många flaskor går sönder när man får ta sin juice själv.

  Svara
 9. zooey

  Ja men titta, ja, den ena var ju orange och den andra blå. Jag brukar komma ihåg sådana saker, men jag måste haft fokus på namnet helt…

  Jag är en sådan person som tappar saker. Det där med glas är lite vanskligt… (men jag jobbar i alla fall inte med att förpacka kyckling ;))

  Era små juicer är ju typiskt sådana man köper för att dricka på en gång. (Jag har nog aldrig haft med mig en hem, faktiskt…) Och då är det ju just det att man kan tappa dem. Märkligt nog har jag inte gjort det än, men det beror nog mest på att jag hållit flaskan i handen en så kort tid. (De tar ju slut ohyggligt fort…)

  Sen när det gäller de stora flaskorna, som man skulle vilja dricka hemma, så är det ju tyvärr lite grand det där att de är tunga att bära hem…

  Svara
 10. lenaekman Inläggets författare

  Japp, glas är tungt.
  Köpte en radda småjuicer häromdagen och fick dem i en papperskasse. Handtagen gick av och alla flaskorna gick i kras. Då kunde man tyckt det varit bra med plastflaskor. Eller plastkasse. Men vi kör nog vidare med glasflaskor och papperskassar av bättre kvalitet.

  Svara
 11. zooey

  Textikasse, förstås.

  (Det borde ni ha, vettja. Textilkassar som det står Saltå kvarn på. Jag fick en sådan av Hedengrens bokhandel för massor av år sedan–den använder jag fortfarande varenda gång jag går och handlar mat. Reklam! (och eftersom jag gillar bokhandlar har jag inget emot att vara reklampelare…))

  Kruxet är att komma ihåg att ta med den…

  Pappkassar funkar sämre än man tror att bära tungt i… och nu har jag lärt mig att man inte ens får slänga pappkassar i pappersåtervinningen. De ska visst slängas i vanliga soporna.

  Svara
 12. lenaekman Inläggets författare

  Pappkassar? Menar du papperskassar? För papperskassar kastar man i ”pappersförpackningar”.
  Många samlar reklam och tidningar i en papperskasse och kastar hela rasket i ”returpapper”. Det är alltså fel. Tidningar i returpapper och kassen i pappersförpackning.
  Inte lätt att veta…….

  Svara
 13. zooey

  Ja exakt, papperskassar (vet inte var jag fick pappkassar ifrån, märkligt…). Jag trodde ju jättelänge att det var helt ok att slänga dem *med* tidningarna i återvinningen. Jag hade bara läst att man inte skulle slänga kartong där, men aldrig hajat det där med papperskassarna. Nu häller jag ut tidningarna och slänger papperskassen i vanliga soporna. Vilket är lite dumt, men förpackningsåtervinning finns bara på återvinningsstationen… och det känns sällan lockande att gå dit med 1 papperskasse… (oftast slänger man ju sopor och tidningar när man är på väg ut…)

  Svara
 14. lenaekman Inläggets författare

  Numera sorterar vi direkt.Vi har precis fått nya soptunnor. Jag bor i villa. Förut hade vi en vanlig liten soptunna och återvinningsmaterial fick man köra till någon station. Nu har vi två stora tunnor med 4 fack i varje och man sorterar direkt. Kompost i gröna påsar, vanliga sopor, glas – färgat o ofärgat, metall, mjuka och hårda plastförp. pappersförp. o tidningar. Det är lite pyssel ännu så länge innan man vant sig vart alla facken finns men det gör att man inte kan slarva för mycket för då blir facket för vanliga sopor och kompost (samma fack) fullt för fort. Rätt smart.

  Svara
 15. zooey

  Vi har ju särskilda behållare för papper och glas, glasbehållaren tillkom för bara några år sedan. Allt annat går ju i hushållssoporna. Grovsopor får man sönderdela och slänga i hushållssoporna. Vissa grejer kan man ju bära till återvinningsstationen (kommunens). (Jag brukar ta med mig kartong på hundpromenaden ibland och slänga… någon gång då och då tar jag med mig metallburkar dit också… men alltför ofta åker allt i hushållssoporna… Mitt kök är två kvadratmeter–två konservburkar och en glasflaska vid sidan av sopkorgen i köksskåpet, och det är smockfullt 😉 att sortera plast också är ju bara att glömma…)

  Det du beskriver är nästan lite utopiskt 🙂 Vi har inte ens någonstans att slänga miljöfarligt avfall som glödlampor. Jo, om man åker till en sådan där återvinningsstation, men det är ju en halvdagsutflykt med kommunala färdmedel (och det känns ju lagom lockande att betala biljett på SL för en glamorös resa till tippen…) 😉 Glödlampor får man ju inte slänga på kommunens små återvinninsstationer. Jag fattar faktiskt inte varför de inte ställer upp behållare för belysningskällor.

  Rent allmänt så är det säkert svårt att få till lika bra sopsortering i stan som i småhusområden, men lite bättre ordnat tror jag att det kunde vara. Särskilt med kommunens stationer. Fastigheterna är ju ofta svåra att göra något jätteradikalt åt–soprummen är ju från tider när saker och ting var annorlunda… (för att inte tala om hur knepigt det är att få in ett vettigt sorteringsarrangemang i en kokvrå…)

  Har ett halvt källarförråd med elskrot, och jag är ändå inte en sådan person som köper ny elektronik ofta (snarare abnormt sällan…)

  Svara
 16. zooey

  Jisses vad kortfattad jag är. Det där med twitter är nog precis rätt sorts övning för mig, för jag behöver uppenbarligen träna på fåordighet 😉

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s