Kvarntomten ska man hålla sig väl med

img_0582
När den nya kvarnen byggdes 1980 så fick den lilla kvarntomten flytta med. Han fick bo ovanpå kontrollpanelen i styrrummet. I tretton år satt han där uppe och höll ett vakande öga över saker och ting men vid en städning tyckte man att han såg så maläten ut att han åkte i sopcontainern.
Det skulle man inte gjort . . . . .
Strax efter det så brann det i kvarnen. Det var på hösten och man torkade spannmål dygnet runt. Något hände och det började brinna i spannmålstorken. Man upptäckte branden ganska snart men mycket hann ändå bli förstört. En stor sikt totalförstördes, metallgolven böjde sig och mycket el blev förstört. Det tog ett halvår tills allt var iordning igen och malningen av mjöl fick lejas ut under tiden som reparationerna pågick.
Micki Westerdal, en av mjölnarna i kvarnen, gick till containern och plockade upp tomten och satte honom på sin plats i kontrollrummet igen. Där sitter han fortfarande och håller koll på kvarnen.

img_0584
Lena E

4 tankar på “Kvarntomten ska man hålla sig väl med

 1. zooey

  Pyromantomte?

  Jag har lärt mig att vättar kan vara onda och att de kan vara goda och att de kan vara ruskigt intelligenta. Fast det har jag inte lärt mig från nån tillförlitlig källa 😉

  Svara
 2. Anna

  Att tomten hamnade på sin plats igen gör mig varm om hjärtat att läsa.
  There are more out there than meets the eye.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s