Google anställer getter

picture-31Google anställer getter som ersättning för de gräsklippare som normalt klipper gräset runt deras huvudkontor. Allt som ett led i Googles ansträngningar att minska sin klimatpåverkan.  200 getter behövs för att hålla gräsmattorna i trim. Man påstår även att det är en fördel att getterna kommer att gödsla gräsmattorna – den inställningen tror jag kan ändras med tiden. Frågor har ställts till Google från djurrättsorganisationer om Googles olika sparprogram kan kommer att drabba getterna. Men Google kommer med lugnande besked i ett officiellt uttalande i frågan:

Niki Fenwick, a Google representative:
”Google takes the wellness of our employees very seriously and we pride ourselves on having a responsive and adaptable culture. The lawn-mowing goats are not, of course, full-time Google employees – but we would certainly respond directly to any concerns about their treatment. I can confirm that during their time in Mountain View, like other Google employees, each goat is entitled to a free organic lunch.”

Kanske något för oss på Saltå att ta efter. /johan

11 tankar på “Google anställer getter

 1. Vendela

  En liten envis get kan nog vara just det många organisationer behöver i lågkonjunkturen.

  Svara
 2. lenaekman

  ”Kanske något för oss på Saltå att ta efter. /johan”

  Getterna eller fri ekologisk lunch? 😉

  Svara
 3. zooey

  Det är väl bara att gå ut och beta 😉

  Varför ”eller” förresten–det går väl att ha både getter och fri ekologisk lunch?? Som på Google!

  Är det bara jag som inte tycker djuret på bilden ser ut som en get? fast det kanske finns olika sorters getter. Men getterna på Skansen ser då inte ut så där.

  Svara
 4. zooey

  Men det är ju så klart det finns olika sorters getter. Jag vet inte vad jag tänkte på.

  Jag tyckte det såg ut som en lama eller något för att den saknade skägg och horn.

  Svara
 5. Excalibor

  ”lenaekman sade ,
  2009 05 06 @ 17:24
  “Kanske något för oss på Saltå att ta efter. /johan”
  Getterna eller fri ekologisk lunch?”

  Saltå går ju tämligen bra ekonomiskt. Jag skulle hålla på det senare alternativet. Om just getterna behövs, kanske, men i direkt anslutning till och på samma tomt som en kvarn och ett bageri? Möjligen skulle kanske hälsovårdsmyndigheterna ha en del synpunkter?

  Svara
 6. Thebee

  Och frågan är väl om just getter på Saltå skulle vara en verksamhet som skulle bära sina egna kostnader? Så mycket gräs- och slybevuxen yta är det kanske inte på tomten? Och någon måste ju också få betalt för att sköta getterna.

  Svara
 7. Pingback: Dagbok för 6 May 2009 - En sur karamell

 8. lenaekman

  Nä, vi har inte så mycket gräsytor och på dem vi har så finns blommor, olika spannmålssorter och mina quinoaodlingar. Getter äter precis allt, så det vore nog inte så bra.
  En granne hade två getter som alltid rymde från sin hage och åt upp allt de kom åt. De hade en handelsträdgård så det kunde bli rätt ödesdigert. Getterna bodde i ett lite skjul men så fort man öppnade dörren for de ut och alla jagade runt för att fånga dem men under tiden hann de förstöra massor. Då byggde han en kätte i skjulet där de skulle vara. Han gjorde jättesnyggt med en grind av krokigt eneträ men nästa dag då han öppnade dörren till skjulet hade de ätit upp grinden och sprang rätt ut i odlingarna igen.

  Svara
 9. Pingback: jardenberg kommenterar - 2009-05-07 — jardenberg unedited

 10. Pingback: Swedish Business Blogging

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s