Gökotta vid Tullgarn

tullgarnI morse klockan 7 så träffades vi vid Tullgarns slottpark strax norr om Trosa. Underbart väder, strålande sol och helt vindstilla. Vi var tretton personer som tyckte det här var en bra idé och som glatt strosade iväg mot stranden. Vi såg en hel del sjöfågel, bland annat skarv, storskrake, en hök – vi kunde inte bestämma oss för om det var en blå eller brun kärrhök -, fisktärna, rödbena med flera.
I parken var det konsert med bofink, svartvit flugsnappare, törnsångare, talgoxe och många fler. Näktergalen har inte kommit ännu men man kan ju åka hit igen………
img_0600Här är det Kimmo, Peter, Per och Ulf som undrar om det kan vara en snäppa man fått syn på.

dsc01140Sen blev det frukost i det gröna. En otrolig tur hade vi som då fick se en havsörn glida in över viken och fånga en fisk i det blanka vattnet.
En riktigt bra start på dagen! Parken är full med sippor, svalört och gullviva. Träden står skira och lyser magiskt i det klara solljuset. Det här rekommenderas verkligen och jag tror att det får bli tradition att Saltå Kvarn åker hit en gång varje vår.

Lena E

4 tankar på “Gökotta vid Tullgarn

  1. Li

    Oj, så härligt det ser ut. När jag var liten åkte vi alltid på gökotta med familjen. Nu har jag tyvärr svårt att driva igenom det i min delvis morgontrötta familj…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s