AXFOOD går före

AXFOOD går före och nöjer sig inte med att köpa in EU-ekologiskt kött från SCAN. Man väljer att köpa KRAV-märkt kött eftersom KRAV har strängare djurskyddsregler jämfört med EU-ekologiskt.
–Många konsumenter tycker att djurhållningen är väldigt viktigt vid valet av ekologiskt kött, och just där skiljer sig det Krav-märkta väldigt mycket från det EU-ekologiska. Därför ska vi i fortsättning bara sälja ekologiskt fläsk, nöt och lammkött som är Krav-märkt, säger Ingemar Kroon som är presschef på Axfood  till Svenska Dagbladet.
På Scan beklagar man att man förlorar Axfood som kund men tänker inte slut använda EU-ekologiskt som märkning. Tråkigt nog har inte COOP några planer på att följa AXFOOD:s exempel. /johan

10 tankar på “AXFOOD går före

 1. lenaekman

  Bravo Axfood!
  Hoppas Coop följer efter. EU-ekologiskt är inte lika bra för djuren som KRAV.

  Svara
  1. ununger Inläggets författare

   Nej, dessvärre verkar det som COOP har börjat tappa greppet. I helgen var vi på väg ut till landet och stannade för att handla i en COOP nära. Där fanns nästan inga ekologiska produkter – inte ekoägg, inga ekologiska bananer, inga ekologiska grönsaker. Vilken bensinmack som helst är bättre på ekologi.
   Men vår oro för COOP är ju förstås grundad i kärlek – och i det faktum att de är vår största kund.

   Svara
   1. mikael Robertsson

    Det är ju bra att flera följer Coops fotspår och gör ekologiskt kött tillgängligt för sina kunder.
    Coop har ju i 25 år haft en tydlig linje för detta och det finns ingen ändrad färdriktning utan vi ska se till att våra konsumenter kan handla ekologiskt, vi har fortfarande KRAV märkt kött även om SCAN har mot vår och de KRAV godkända djuruppfödarnas vilja valt bort att märka köttet, men SCAN är ju inte den enda lvererantören tack och lov
    Med en ekologisk marknadsandel av kött på över 60% så tror vi att vi fortsatt kan vara en god kraft för miljön även om nu ekosortimentet till stora delar är ett bassortiment i våra butiker.

 2. lenaekman

  Å andra sidan borde man ju ta tag i det där med konventionellt kött också. De djuren har det ju för det mesta ännu mycket sämre. Det gäller alla kedjor och alla producenter. Själv köper jag aldrig, aldrig konventionellt kött! Däremot köper jag giftiga äpplen ibland när inget annat finns.

  Svara
 3. Tarik

  Hej !
  Heder åt Axfood !
  COOP däremot…..
  Jag var på COOP FORUM i Kungsbacka ( 40 km söder om Göteborg ) idag och deras utbud av era produkter var rent ut sagt bedrövligt. Varken mjöl,havregryn eller juice t.ex.
  Väljer varje butiksföreståndare själv vilket sortiment de vill ha eller sköts det centralt ?

  Det är ju så man får lust att öppna en egen butik med era produkter så man kan förse folket här med livskvalitet ! / Tarik

  Svara
 4. ununger Inläggets författare

  Hej Micke Robertsson, miljöchef på COOP. Kul att du är inne på saltåbloggen. Att många blir oroliga när COOP verkar tappa fart med det ekologiska arbetet är ju för att vi i grunden gillar och litar på COOP. Således blir vi ju bara glada om vi har fel när vi påstår att COOP tappar fart.

  Svara
 5. ununger Inläggets författare

  Tarik,
  Kul att du gillar våra produkter. COOP har inte våra mjöl i sitt sortiment men i övrigt är COOP den kedja som har flest artiklar av våra produkter. Axfood har några och ICA har inga produkter centralt.

  Svara
 6. Johan C

  Tycker kanske inte vi ska ägna energin åt att slå på COOP. Det blir gärna så att den som leder får stryk så fort de kan beslås med ett enda fel. Därför får COOP ägna energi åt att förklara att de inte är felfria, bara bäst.

  Jag tycker det är tokroligt att Axfood, som första kedja, systematiskt visar upp det KRAV-godkända. Oaktat vad andra ev inte klarat. Dagens seger, helt enkelt!

  Svara
  1. ununger Inläggets författare

   Håller helt med dig om att man inte ska slå på den som leder. Men det är väl just det – om man verkligen leder – som vi som bryr oss om COOP oroar oss för.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s