Brödfestival!

Nu är vi på Historiska Museet och Bjuder på bröd och pratar surdeg. Många är jätteintresserade av Saltåprodukter och framförallt av våra baktillbehör så som jäskorgar, bakstenar, knåddukar och liknande.
Vi har också helt underbara små brödspadar för hemmabruk som tillverkats på Saltå By, granne till oss och anledning till att Saltå Kvarn startades 1964!
Jättepoppis är förstås också färdig surdegstart i burk, bakferment, nyponpulver och kornmalt.

1

Här ser man Janne och Madelene och lite av Anette.

2

Kicki, lita av Anette igen, Kimmo och Hilde bland bröd och balsamvinäger.

3

Brödspadar, bakstenar, bakdukar, surdegsgrejs och massor med bröd.

Det doftar gott, alla är glada och det är väldigt trevligt 🙂
Det är flera bagerier här. Vi står bredvid trevliga Vetekatten som har provsmakning på kakor och bullar. Förutom att Vetekatten har väldigt goda bullar så är de också duktiga på att baka bröd och bakverk för allergiker. Det finns bullar helt fria från mjölk, ägg, soja mm och de är jättegoda ändå! De säljer också glutenfritt bröd i sin butik på Kungsgatan 55.
Gateau är också här och säljer jättestora fina bröd och några fler bagerier.
I morgon kommer det att finnas bröd från 13 olika länder och Manfred och Jan Hedh finns på plats för att hålla kurser.
Läs mer om Brödfestivalen.

Kom förbi och hälsa på!

Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s