Kundval på webben avslöjar müslifavoriterna

Pressmeddelande 18 nov 2009:

Müsliälskare gillar att blanda nya ingredienser med traditionella bär och frukter, men ratar godis. Det här visar sig i Saltå Kvarns utvärdering av hur kunderna har valt mellan ett 60-tal ekologiska müsli-ingredienser på den webbaserade tjänsten Min Müsli.

När intresserade müsli-konsumenter själva får komponera sin favoritmüsli hamnar traditionella bär i topp, tillsammans med flera relativt nya frön och flingor. Sötsaker som nötter i choklad och liknande hamnar i botten på listan.

Saltå Kvarn har utvärderat över 4000 müsliblandningar som kunder själva gjort på webben. Den ingrediens som valdes av allra flest var hallon, följt av blåbär, linfrön och jordgubbe. De flesta väljer flera olika frukter och bär i sin favoritmüsli. Av utvärderingen framgår också att müsliköparna gärna väljer mindre traditionella ingredienser. Bland frön hamnar exempelvis canihuagroddar och pumpafrön högt upp på listan. Det nyttiga gojibäret kom också högt upp. Bland flingorna valde flest crunch, amarant, bovete och dinkel. Av de olika basblandningar som man kan basera sin egen müsli på var dinkel och quinoa populärast.

Slutsats: Svenska müsliälskare är öppna för relativt nya typer av nyttiga flingor och frön. Som sött inslag väljer man gärna traditionella bär och frukter. Den genomsnittliga müsliälskaren är tydligen inte en gottegris.

– Det här är nog så nära sanningen man kan komma eftersom utvärderingen baserar sig på verkliga köp, där man dessutom kan välja mellan väldigt många ingredienser. Det är roligt att se att flera flingor och frön som för några år sedan var relativt okända för svenska konsumenter nu har slagit igenom ordentligt, säger Jennifer Key som är projektledare på Saltå Kvarn.

Canihuagroddar, gojibär och pumpafrön är några av de nya favoritingredienserna i müsli när kunderna själva väljer. Mer traditionella hallon, blåbär och linfrön toppar listan.

7 tankar på “Kundval på webben avslöjar müslifavoriterna

 1. Pingback: Jonas delade grejer | 2009-11-19 | You. Me. We.

 2. Sofia

  Kul, jag storgillar er musli…men jag kan tänka mig att det är en viss typ av människor som verkligen tar sig tid att blanda och skicka efter sin egen musli. Inte alla sätter så stort värde på ekologiska matvaror. Kan tänka mig att det är en stor del hälsomedvetna människor… och de kanske inte är helt representativa för hela befolkningen…

  /S

  Svara
 3. matforfyraihuset

  Jag har ju en tävling på min blogg där man kan vinna just er musli. De som tävlat på min blogg har fått svara på frågan vilken deras favorit ingrediens är och svaret är övervägande torkad frukt i olika slag så det stämmer nog.

  Tävlingen avslutas den 22November så kika in och var med ni också.

  /Nina

  Svara
  1. ununger Inläggets författare

   Hej Nina
   Kul att du har Min-Müsli-tävling. Vi kan ju bara hålla med dig om att alla bör kika in på din blogg.

   Svara
 4. Erik Svedin

  Vår barnmorska rekommenderade lyriskt Saltå kvarns Quinoamüsli till oss idag eftersom den skall innehålla mycket järn!
  Nu skall vi leta fler produkter som kan vara speciellt bra under graviditeten.
  /Erik

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s