Barnens egen matskola samarbetar med Årstiderna

Barnens Egen Matskola inleder samarbete med Årstiderna och utvecklar Sveriges största matlagningstävling för barn. Med Årstidernas hjälp får skoleleverna tillgång till mer kunskaper om ekologiska råvaror.  

Tävlingen som genomförs för sjätte året i rad ska väcka matlust och intresse för råvaror och matlagning. Årets uppgift är att skapa ett nytt recept och laga Sveriges godaste fiskpinne. Tävlingen utvecklas varje år med olika råvaror som tema, och engagerar tusentals skolelever i hela landet.

– Vi vill bidra med våra kunskaper om odlandet av jorden och dela med oss av våra fina råvaror, säger René George Jensen, vd för Årstiderna i Stockholm.

Samarbetspartners i Barnens Egen Matskola sedan tidigare är bland andra matbutiken Cajsa Warg, Operakällaren och i årets omgång med fisktemat branschorganisationen Svensk Fisk.

– Vi är otroligt glada för allt stöd till skapandet i köket. Med Årstiderna får vi en engagerad samarbetspartner med nya idéer och goda kunskaper om ekologiska råvaror, säger Anna Lind Lewin på Barnens Egen Matskola.

Årets finalister i Sveriges godaste fiskpinne presenteras strax före jul. Därefter tävlar skolklasserna i semifinaler på orter i hela Sverige under januari och februari. En av semifinalerna äger rum i Årstidernas lokaler i Västberga. Riksfinalen avgörs på Operakällaren i Stockholm den 11 mars 2010.

Lena E

5 tankar på “Barnens egen matskola samarbetar med Årstiderna

  1. lenaekman Inläggets författare

   Ja, det har du rätt i! Lite tokigt då de skickade ut pressmeddelande om detta igår. Nåja, det är ju ändå en kul och bra sak att barnen får vara delaktiga och lära sig om mat.
   //Lena

   Svara
   1. Anna Lind Lewin

    Samarbetet med Årstiderna blev klart mitt i tävlingsperioden. Men vi är lika glada för det för vi kommer att kunna göra mycket bra tillsammans!
    Tävlingen funkar så att vi bjuder in skolorna i augusti/september, får anmälningar i oktober och receptbidrag 30 november. Varje år finns en ny chans att tävla.
    Precis nu har juryn satt sig ner och överlagt om vilka 9 skolor som går vidare. Vid lucia får alla semifinalister besked.
    Sedan tävlas det ute i landet januari/februari, och 11 mars är det final på Operakällaren.

    Följ fiskpinnekockarna på
    http://www.barnensmatskola.se
    och på facebook
    http://www.facebook.com/pages/Barnens-Egen-Matskola/158284211942?ref=ts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s