Ekologisk glögg

Innan jag kom till Saltå Kvarn arbetade jag på Vin & Sprit som miljöchef och då tog vi fram KRAV-märkta snapsar. För mig personligen var det lika viktigt att den spannmål som skulle bli sprit likväl som den som skulle bli bröd var ekologisk odlad. Men vi fick en del kommentarer från människor som tyckte det var konstigt att alkohol kunde vara KRAV-märkt. Vin & Sprit har blivit uppstyckat i och med försäljningen till Pernod Ricard och intresset för att sälja ekologiska produkter har nog försvunnit. Därför är det glädjande att det finns en svensk aktör i branschen som tagit över de höga ambitionerna på miljöområdet från Vin & Sprit, och det är Snälleröds Ångbränneri under Eric Berntssons ledning. Jag har tidigare skrivit om detta och om deras ekologiska snapsar. Och nu kommer de även med en ekologisk vit glögg som släpps idag – 1 nov – på Systembolaget.
Snälleröd skriver i sitt pressmeddelande att man var först med vit glögg i Sverige. Den lanserades år 1993 och blev en stor succé. Den glögg som nu introduceras är producerad med ekologiska råvaror, allt avrundat med acaciahonung. Jag ska ta en tur till systembolaget och göra ett inköp så snart som möjligt. Risken är stor att den tar slut innan första advent. /Johan

5 tankar på “Ekologisk glögg

  1. Vera

    Åh, vad bra med en ekologisk glögg också. Jag har testat Snälleröds snapsar, även om ren sprit inte är det som tilltalar mig mest – men det var spännande smakuplevelser. Den där glöggen vill jag hugga tag i på direkten, och även testa med isbitar i som Li föreslog!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s