Saltå Kvarns kvinnor

Idag är det Internationella kvinnodagen. Då brukar ju ojämlikheten i samhället uppmärksammas på olika sätt. Exempelvis skriver Svenska Dagbladet idag att under de senaste hundra åren har svenska börsbolag haft 189 olika manliga VD:ar mot 32 kvinnliga VD:ar. Standarförklaringen till denna obalans är att det påstås att män helst rekryterar män. Det är något jag inte förstår, för med risk att låta kronpräktig en dag som denna så är min egen erfarenhet att jag helst rekryterar kvinnor, i första hand av det enkla skälet att de oftare gör ett bättre jobb än män. Samtidigt finns det självklart många bra män, även om de ofta är svårare att hitta. Och viktigaste av allt är förstås att det finns en balans i arbetsgruppen mellan män och kvinnor, unga och gamla och så vidare – olika perspektiv helt enkelt.
Saltå Kvarns har utvecklats mycket starkt de senaste åren och det finns många duktiga kvinnor som företaget har att tacka för denna utveckling. Här tänkte jag presentera några av alla dessa fina tjejer.  Och sannolikheten är väldigt stor att Saltås nästa VD står att finna bland någon av dessa.

Åsa Lindeblad är kvalitetsansvarig. Jag har haft förmånen att samarbeta med Åsa i nära  20 år i olika sammanhang. Åsa sitter i ledningsgruppen och gör ett fantastiskt jobb för att utveckla Saltås kvalitetsarbete. Den viktigaste frågan när det gäller matkvalitet är livsmedelssäkerhet. Åsa ansvarar bland annat för att vi har ett relevant egenkontrollprogram.

 

 

Sara Herza är inköpschef och sitter i ledningsgruppen. Vi köper idag in produkter från alla världens hörn. För en duktig inköpschef som Sara så gäller det att skapa goda relationer med människor med ibland väldigt olika världsbild. Dessutom är det viktigt att optimera inköpen så att vi inte bygger upp för stort lager och binder för mycket kapital. Sara får värdefull hjälp av Helene Schmiterlöw på inköpsavdelningen.

 

 

Lisa Trolle är barnledig just nu. Hittills har hon alternerat med Sara som inköpschef. Lisa är växtodlingsagronom och en väldigt smart kvinna. Vi ser fram mot hösten när hon ska komma tillbaka.

 

 

 

Lena Ekman är Saltås storyteller. Lena har haft en relation med Saltå under hela sitt liv och hon vet allt som är värt att veta om Saltå och våra produkter. Hon är dessutom en väldigt bra skribent. I princip alla publika texter har skrivits av Lena. Vi är ju kollegor här på bloggen.

 

 

 

Kicki Ahrén är personalansvarig. Det är kanske den viktigaste funktionen i företag, sett ur den anställdes perspektiv, som inte får klicka. Det är ju Kicki som ser till att vi får våra löner. Men hennes arbete innehåller väldigt många andra aspekter. Det känns alltid tryggt när Kicki har ansvar för ett projekt.

 

 

Karin Huber är vår begåvade formgivare som har lyckats med konststycket att förädla vårt grafiska uttryck och ändå bevara mycket av de värden som fanns där innan. Hennes bidrag till vår utveckling är ovärderlig. Läs mer om Karin här.

 

 

 

Madelene Eriksson är utbildad kock och ansvarig för våra storkökskunder. Men innerst inne är Madde en bondmora och nu ska hon och maken arrendera en mjölkgård. Men dessbättre kommer hon att fortsätta arbeta hos oss, bland annat som ansvarig för våra smakdemonstrationer i butiker.

 

 

 

 

Hanna Wilsson är ansvarig för våra fina butiker i Järna och på Söder. Hanna är en trygg tjej som gör ett väldigt bra jobb i en för Saltå ganska främmande värld – storstadsdjungeln på söder. Hanna får ovärderlig hjälp av Moa Wätte.

 

 

Lotta Lind är barnledig men kommer att ta över ansvaret för storkökskunderna när hon kommer tillbaka. Lotta har jag haft förmånen att samarbete med även i mitt förra arbete på konsultföretaget U&W. Lotta har ett gediget matintresse vilket är en stor tillgång när man arbetar med storkökskunder.

 

 

Jennifer Key arbetar med kommunikation och relationer, vilket bland annat betyder att Jennifer är ansvarig för får produktsponsring. Ett tips: Jennifer är en väldigt generös tjej.

 

 

 

 

 

 

Maria Ekman & Anette Svedlindh ansvarar på ett briljant sätt för en av våra viktigaste funktioner: vår orderavdelning och konsumentkontakt. För vad kan vara viktigare än det personliga mötet med kund och konsument. Läs mer om det här.

 

 

 

Lena Åhström & Karin Wätte är ryggraden i vår ekonomiavdelning. Utan dessa kvinnor skulle vår ekonomichef stå sig slätt.

 

 

 

Cecilia Sjöberg är projektledare för vår produktutveckling. Hon finns hos oss bara på deltid. Vi skulle gärna se att hon kunde hjälpa oss mer. Men hennes mesta tid går till att driva ett vandrarhem i Gamla stan.

 

 

Erika Jakobson är ansvarig för att våra bröd förpackas på ett bra sätt i vårt fina Brommabageri. Erika är dessutom en eminent festfixare.

Det här var några av alla våra duktiga kvinnor på Saltå. Det finns självklart fler. Och självklart har vi även en lång rad duktiga män anställda, men dem får vi återkomma till vid ett annat tillfälle. /johan

4 tankar på “Saltå Kvarns kvinnor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s