Saltå Kvarn tar hjälp av Pågen för distribution av bröd

Följande står att läsa i pressmeddelande som har gått ut idag:

Med start i maj är det Pågen Färskbröd som distribuerar Saltå Kvarns ekologiska bröd i Stockholm med omnejd. Samarbetet ger effektivare distribution med ett mer varierat och spännande brödsortiment, samtidigt som det gynnar miljön.

Pågen Färskbröd och Saltå Kvarn har tecknat avtal om ett distributionssamarbete i Storstockholm, Uppsala och Norrtälje. Från och med maj är det Pågen Färskbröd som kör ut Saltå Kvarns bröd till butikerna i området, ett samarbete som bland annat ger positiva miljöeffekter.

– Vi har viss ledig kapacitet i våra bilar och med Saltå Kvarns ekologiska bröd blir vi en komplett brödpartner till dagligvaruhandeln. För oss innebär samarbetet att vi kan erbjuda butikerna ett varierat utbud av bröd som stärker vår produktportfölj. Samdistributionen gynnar miljön och förenklar vardagen för kunderna, i och med att det kommer färre brödbilar till varje butik, säger Mikael Carlsson, VD för Pågen Färskbröd.

– För Saltå Kvarn innebär avtalet att vi får en tätare och effektivare distribution. Konsumenterna får färskare bröd och hittar våra produkter i fler butiker. Vi arbetar intensivt med att minska miljöeffekterna av vår verksamhet och då är det här avtalet ett litet men viktigt steg på vägen. Genom detta samarbete minskar vi antalet transporter motsvarande sju varv runt jorden per år, säger Johan Ununger, VD för Saltå Kvarn.

2 tankar på “Saltå Kvarn tar hjälp av Pågen för distribution av bröd

 1. Cristoffer

  Hum… Hur reflekterar ni över hur värdet på ert varumärke Saltå kvarn kommer att förändras när brödet körs ut av oekologisk Pågen istället för med era egna bilar?

  Svara
  1. ununger Inläggets författare

   Hej Cristoffer
   Vi har reflekterat över det. Och kommit fram till att fördelarna överväger mycket, – dels når vi många fler konsumenter dels minskar vi transportarbetet motsvarande sju varv runt jorden i stockholmsområdet. Rent allmänt funkar det inte om alla leverantörer till dagligvaruhandeln skulle leverera sina produkter själva. Våra övriga centralt listade produkter är ju också vana sedan länge att åka med oekologiska produkter till butiken.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s