Liten odling 2011

Utanför kontoret har vi en liten odling med produkter som ingår i vårt sortiment. Jag brukar ha lite olika växter från år till år. Nu växer där bland annat lin, quinoa, vete och bovete.

Quinoan har växt jättebra i år. Jag sådde svart quinoa ur våra förpackningar. Den grodde bra och plantorna är kraftiga och blommar rikligt men jag vet inte om de hinner gå frö. Det får vi se.  Plantorna skiftar i färg. En del är ljust grönvita och andra vackert cerisröda. De är upp till 1,6 meter höga.

Här är en härligt röd quinoaplanta.

Bovetet har jag sått från våra paket. Jag trodde grobarheten skulle vara dålig eftersom fröna är skalade men de grodde rätt bra ändå. Plantorna är yviga och blommar rikligt med vita och ljust rosa blommor. De har börjat sätta frö. En vacker växt att ha i blomsterträdgården faktiskt. Blommar länge gör de också. Tänk på att så ganska tätt då plantorna stöder varandra. Om de står för glest så knäcks gärna stjälkarna. De behöver ganska gott om plats då plantorna vill breda ut sig.

Lite spannmål måste vi ju ha med. I år fick det bli vete. Även den sådd från våra påsar med helt vete.

Linet har gått i frö för länge sedan. Innan var här ett litet ljusblått hav av linblommor. Otroligt vackert att ha i trädgården! Här har jag också använt vårt eget linfrö, som grodde och växte bra.

 

Trevlig helg 🙂

Lena E

3 tankar på “Liten odling 2011

  1. Torsten Werner

    Hej, kan bara rekommendera linodlig-det är otroligt vackert. Hade 8 hekat under en säsong. Mitt fält är böljande och när det blåste så gick det vindstråk i linet så det liknade ett böljande hav.
    Inte lika roligt att skörda så mycket-maskinerna måste vara anpassade.
    Torsten Werner Billinge

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s