Nyhet! Två Crema di Balsamico från Modena

Äntligen kommer vi med lite nya produkter!

Två supergoda balsamicocremer från Casa del Balsamico Modenese. Samma producent som tillverkar våra andra goda balsamvinäger.
Den mörka, Crema di Balsamico är fruktigt söt och syrlig. Passar särskilt bra till kött, fisk och grönsaker men även till ost och glass. Man kan också göra fina dekorationer med denna mörka balsamicocreme.
Den ljusa, Crema di Balsamico bianco, är också god till kött och fisk, i såser och dressingar. Eller till jordgubbar och ost.

Man kan ha båda till det mesta helt enkelt. Ljust nu är den ljusa min favorit. Den är nästan lite sötare än den mörka. Hemma används de till allt. På sallader och pasta, i såser, dressingar och på parmensanost. De piffar upp det mesta faktiskt.

Tillsammans med Casa del Balsamico Modenese har vi utvecklat de här balsamicocremerna som enbart innehåller majsstärkelse som förtjockningsmedel. Det är annars vanligt att man använder en tillsats, xantangummi, som även är tillåtet i ekologiska produkter men det var så klart inget för oss. Det tog ett par år och nu är de äntligen här!

Läs vårt pressmeddelande.

Lena E

 

11 tankar på “Nyhet! Två Crema di Balsamico från Modena

 1. Maria Antonsson

  Finns de bara i plastförpackning? Vad kör ni för plast? Det är ju inte helt lätt med plast med hänsyn till de kemikalier som emissionerar ut i livsmedlen från plastförpackningar.

  Svara
 2. lenaekman Inläggets författare

  Ja de finns endast i plastförpackning. Just den här produkten behöver en plastflaska för att funka. Man spritar ju ut creman genom att trycka på flaskan.
  Annars kör vi med glas så mycket det går. Även om handeln är på oss om att ha juicerna i plastflaskor så envisas vi med glas. Där tycker vi att det inte finns någon anledninga att använda plast.
  //Lena

  Svara
 3. Maria Antonsson

  Just syrliga produkter och plast är ju generellt ett problem. Är det bisfenol A och ftalatfria plastförpackningar ni använder?

  Svara
   1. Åsa Johansson

    Toppen!Man oroas ju ganska mycket över bisfenol i plast. Försöker hitta plastpåsar m.m. som är fria från bisfenol.Har,ännu inte lyckats med den uppgiften.

  1. lenaekman Inläggets författare

   Det är inte en naturlig ingrediens utan är framställd i laboratorium. Vi vill klara oss utan sådana tillsatser.
   En del menar att xantangummi inte har några biverkningar men jag har också läst att personer som arbetar i livsmedelsindustri som hanterar xantangummi kan få andningsbesvär och liknande.
   Vår device devis är: Av det naturen ger och inget annat.

   Svara
   1. Markus

    Kan vara att jag är ute och cycklar men är inte xantangummi nära nog lika naturligt som jäst (som ni väl har i vissa bröd), dvs. det framställs av vissa nyttiga bakterier?

 4. gubben

  Det går ju även att använda glasflaskor istället. Gör bara en kork (då helst inte i plast heller) med litet hål, så går det att lätt ringla ut innehållet utan att spilla överallt.

  Svara
  1. lenaekman Inläggets författare

   Vi kan föreslå det för italienarna.
   Så länge är vi glada över att ha balsamicokrämer utan konstgjort förtjockningsmedel 🙂

   Svara
 5. lenaekman Inläggets författare

  Vi vill klara oss utan laboratorieframställda tillsatser så långt det bara går. Det finns så många tillsatser som inte anses skadliga och som anses naturliga men som vi tycker inte hör hemma i mat.
  Jästframställning är inte heller så kul. Vi vill helst ha ekologisk jäst, som tillverkas på annat vis. Ett tag importerade vi från Tyskland men det blev både dyrt och struligt. Nu väntar vi på att svenska Jästbolaget ska sälja ekojäst. Så länge använder vi vanlig jäst i en del bröd men i små, små doser.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s