Prisvärda viner från Saltå Kvarn

Så länge som priset är den enda avgörande faktorn i dagligvaruhandeln så kommer det att gå åt skogen med miljön, djuromsorgen, smaken och Östersjön. Man hör ofta att det är konsumenten som bestämmer att priset är den viktigaste parametern när man handlar mat, men jag vill hävda att det är branschen själv som bestämmer utifrån vilka kriterier man vill bli bedömd. Och dagligvaruhandeln har bestämt att vi ska välja varor och butiker med avseende på pris. Man skulle kunna tänka sig att man valt något annat, varför inte smaken. Då skulle vi mötas av skyltar som annonserade ut att idag har man fått in särskilt goda tomater. Och det har i alla fall jag aldrig sett. Och utan denna information, hur ska jag då kunna välja med avseende på smak? Jag får inte ens chansen.
Men egentligen är det ingen revolution som krävs i matbranschen. Vi behöver egentligen bara betrakta mat på samma sätt som vi betraktar vin. För vem skryter med att ha köpt så billigt vin som möjligt till helgen. När det gäller vin pratar vi helst om smaken. Tänk när det även gäller maten. Vinbranschen har något att lära oss som arbetar med mat. Det är det som är bakgrunden till att vi på Saltå Kvarn har tre olika viner i sortimentet.
Och nu vill jag paradoxalt nog säga något om priset på våra viner. Alla tre våra viner är nu prissatta under 100 kr. De finns i beställningssortimentet vilket kräver lite tålamod. Men det har ändå blivit enklare eftersom man nu kan beställa från Systembolagets hemsida. Här är länkar till våra tre viner. /johan

Saltå Riesling

Saltå Côtes du Rhône

Saltå Bordeaux  

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s