Härliga höst!

Varje år när semestern lider mot sitt slut så blir jag lite stressad över att vår nordiska sommar är så kort och att det snart ska det komma en lång mörk vinter. Samtidigt vet jag att jag gillar hösten men den där oroliga ”sommaren var så kortkänslan” finns där ändå.
Så kommer den då. Hösten. Och den är ju lika fantastisk varje år! Luften klarnar och det gör tankarna och viljan till engagemang och kreativitet också. Och visst är det härligt med höstpromenader?

När man arbetar på ett så fantastiskt ställe som Saltå Kvarn och dessutom bor i närheten så kan det bli en morgonpromenad till jobbet. Bättre kan man inte ha det 🙂

Gamla sockenvägen från Järna samhälle mot Ytterjärna och Saltå Kvarn.

Moraån, som byter namn till Saltåån vid kvarnen. Namnet Saltå kommer av det bräckta vattnet, eftersom det är så nära åmynningen och Östersjön.

Ån är fantstiskt vacker och bjuder på olika äventyr vartefter årstiderna varierar. Just nu har vi ett fantastiskt skådespel alldeles utanför knuten – havsöringen leker.
Jag minns när Fiskeristyrelsen var här och planterade yngel i mitten på sjuttiotalet. Det var en lyckad planetering, för varje höst kommer de mäktiga öringarna tillbaka till sin födelseplats i några veckor.
Men det är fiskeförbud i ån året om. Och det är ingen idé att fånga de lekande laxarna, för de smakar inte annat än dy. Men vackra är de!
Nedan ett litet klipp från alldeles nyss!

Lena E

 

2 tankar på “Härliga höst!

    1. lenaekman Inläggets författare

      Det finns de som inte följt fiskeförbudet men belöningen blev fisk som smakade dy………

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s