Thailändsk lins- och koriandersallad med cashewnötter

I Thailand görs den här rätten ofta med köttfärs eller kyckling. Det här är en vegetarisk tolkning med röda linser. Testa att servera tillsammans med grillad fisk – perfekt sommarmat!

Lins- och koriandersallad 4 portioner

Vitlök 2 klyftor
Ingefära, färsk 1 tumstor bit
Röd chili 1 st
Lime, skal + saft 1 st
Rapsolja 1 msk
Fisksås 2 msk
Soja ½ msk
Rårörsocker ½ msk
Röda linser 2 dl
Morot 2 st
Salladslök ½ knippe
Böngroddar 1 ask
Ärtskott 1 ask
Koriander, färsk 2 krukor
Cashewnötter, rostade 100 g

Finriv vitlöken och ingefäran och finhacka chilin. Riv det yttersta skalen av limen. Blanda vitlök, ingefära, chili, limeskal och limesaft i en stor skål tillsammans med rapsolja, fisksås, soja och rårörsocker. Smaka av och justera eventuellt balansen mellan salt, syrligt och sött.

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen men korta ner koktiden till ca 5 minuter om du vill att linserna ska förbli hela. Häll av kokvattnet och lägg linserna i skålen med dressingen och blanda om.

Skala morötterna och hyvla långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Strimla salladslöken. Lägg morötter, salladslök,  böngroddar och ärtskott i salladen, blanda om ordentligt. Skär koriandern grovt och vänd ner i salladen precis innan servering. Strö över cashewnötterna.

Jennifer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s