Boveteskorpor

Det här en söt och god skorpa som får sin karaktär av bovete och havregryn. Löjligt enkel att göra, även om den måste torka länge i ugn för att bli riktigt knaprig.

Boveteskorpor ca 12 st

Smör 125 g
Rårörsocker 1,25 dl
Vetemjöl 4,5 dl
Havregryn 2 dl
Boveteflingor 2 dl
Bakpulver 3 msk
Filmjölk 2 dl

Rör smör och rårörsocker pösigt. Rör ihop vetemjöl, havregryn, boveteflingor och bakpulver och vänd ner i smöret. Tillsätt filmjölken och blanda ihop till en deg.

Rulla ut degen i tjocka rullar (4 cm i diameter) och skär i 5 cm långa bitar. Lägg på smord plåt. Grädda i 200 grader ca 10 minuter eller tills skorporna får fin färg. Låt dem svalna och dela dem sedan på längden med en gaffel. Låt skorporna torka i 50 grader varm ugn tills de är helt torra inuti. (Det tar flera timmar.)

Jennifer

1 tanke på “Boveteskorpor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s