Varm kikärtsröra med grönkål, saffran och cayenne

Saffran och cayennepeppar ger härlig smak och vacker färg till den här snabblagade röran. En perfekt lunch med allt i ett som värmer gott i höstrusket. Tänk på att både saffran och cayennepeppar är kryddor som ger väldigt mycket smak i ytterst små doser, det är bara en liten liten nypa som behövs här.

Kikärtsröra 2 portioner

Morot 1 st
Röd lök 1 st
Zucchini 7 cm
Grönkål 1 blad
Fetaost 75 g
Kikärter, kokta 1 dl
Kokosolja 1 tsk
Olivolja Riserva 1 msk
Saffran 1 liten knivsudd
Cayennepeppar 1 liten knivsudd
Ris, kokt 1 dl
Crème fraiche ½ dl
Kokhett vatten 1 + 2 msk
Salt, nymalen vitpeppar

Skär morot, rödlök och zucchini i smala skivor. Ta bort mittsträngen på grönkålen och dela bladet i mindre bitar. Skär fetaosten i kuber. Häll av kikärtorna skölj dem i vatten.

Värm en stekpanna med kokosolja och fräs kikärtorna några minuter. Tillsätt de skurna grönsakerna och olivoljan. Fräs tills grönsakerna blir lite mjuka. Krydda med saffran, cayennepeppar, salt och vitpeppar. Vänd runt så att kryddorna fördelar sig väl i blandningen. Häll på 1 msk kokhett vatten och rör runt tills vattnet har fräst bort. Tillsätt det kokta riset, crème fraiche och lite mer hett vatten. Rör runt och låt puttra ihop någon minut och servera sedan omgående.

Jennifer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s