Rostad hirsgröt med smör och fikonkompott

Hirsflingor är naturligt glutenfria och dessutom väldigt goda att koka gröt på. Här smaksätts gröten med vaniljsocker och toppas sedan med rostade mandlar, en sötsyrlig kompott på fikon och apelsinjuice samt en klick smältande smör… Kan inte bli annat än gott!

???????????????????????????????

Rostad hirsgröt 2 portioner

Hirsflingor 1 dl
Vatten 1 dl
Mjölk 2 dl
Salt 1 nypa
Vaniljsocker ½ msk
Fikon 1 dl
Apelsinjuice 2 dl
Rostad mandel ½ dl
Smör och mjölk till servering

Häll hirsflingorna i en kastrull och värm tills det doftar gott och flingorna blivit lätt rostade. Tillsätt vattnet och mjölken och låt allt koka upp. Blanda ner salt och vaniljsocker och låt puttra på svag värme i några minuter. Späd eventuellt med vatten om det blir för torrt.

Skär fikonen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med apelsinjuicen. Låt koka upp och puttra sedan på svag värme tills fikonen mjuknat och vätskan kokat in.

Hacka mandlarna grovt.

Lägg gröten i skålar. Hyvla eller klicka på smör och toppa sedan med fikonkompotten och mandlarna. Servera med mjölk.

Jennifer

2 tankar på “Rostad hirsgröt med smör och fikonkompott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s