Kickis Pajalagröt

Kicki, som jobbar med personal- och lönefrågor på Saltå Kvarn har en favoritgröt som hon blev bjuden på i Norrland en gång. Efter det är den här gröten ett måste för henne varje morgon. Hon kallar den Pajalagröt och den blir härligt söt av torkade plommon, aprikoser och russin.

Pajalagröt

Pajalagröt 4 portioner

Linfrö, hela 0,5 dl
Aprikoser 0,5 dl
Plommon 0,5 dl
Russin 0,5 dl
Vatten 7 dl
Havrekli 1 dl
Havregryn 2 dl
Salt

Blötlägg linfrö, hackade plommon, hackade aprikoser och russin i vattnet. Låt det stå några timmar eller över natten.

Tillsätt sedan havrekli och havregryn och låt koka några minuter. Salta om du vill. Jättegott med lite lingonsylt och mjölk!

Jennifer

1 tanke på “Kickis Pajalagröt

  1. Yvonne Björn

    den gröten serverade vi till våra patienter, bra för tröga magar!
    Nu har vi ingen spis där jag jobbar så nu blir de utan den gröten.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s