Stora vita bönor med persiljeolja och rostade solroskärnor

En fräsch och härlig bönsallad som piffar upp det mesta. Perfekt som tillbehör till vårens och sommarens grillbufféer.

???????????????????????????????

Bönsallad 4-6 portioner

Stora vita bönor, kokta 1 burk (3 dl)
Solroskärnor 1 dl
Olivolja Riserva 0,5 dl
Bladpersilja, grovhackad 1 dl
Vitlöksklyfta 1 st
Citron, skal och saft Från en citron
Salt

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rosta solroskärnorna i en het och torr stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Mixa olivolja, bladpersilja, vitlök och citronsaft med en stavmixer. Blanda bönor och solroskärnor och häll över persiljeoljan. Smaka av med salt och toppa med lite rivet citronskal och kanske lite extra persilja.

Jennifer

1 tanke på “Stora vita bönor med persiljeolja och rostade solroskärnor

  1. Pingback: Glädjen i att koka egna bönor | Saltå Kvarn-bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s