Ny surdegsworkshop i Saltå Salong!

Onsdagen den 4 september upprepar vi succén med Manfred Enoksson i vår butik på Söder. Sist har föreläste var vår lilla salong proppfull av frågvisa surdegsbagare och stämningen var hög. Nu kommer han igen!

Manfred kommer att berätta om surdegsbakningen utifrån historiska, kulturella och näringsfysiologiska aspekter. Han kommer också att visa hur man gör en surdegsstart, hur en frisk surdeg ska se ut och hur olika surdegsbröd kan te sig. Deltagarna får gärna ta med sig sin egen surdeg, surdegsstart eller färdiga bröd till workshopen för att ställa frågor eller få en bedömning av Manfred.

Manfred 1

 

17.00-19.00 onsdagen den 4 september. Renstiernas gata 27, Stockholm. Kursen är kostnadsfri men anmälan krävs. 25 platser finns, anmäl dig till jennifer.key@saltakvarn.se. Observera att anmälan är bindande.

/Jennifer

PS: Det du ser nedan är inte en smarrig blåbärssmoothie…det är en surdegsstart som Manfred har gjort på svenska blåbär! Han har också testat att göra en på svarta vinbär och båda fungerar utmärkt att baka med!

bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s