Durumvetet ger den godaste pastan!

Saltå Kvarns pasta tillverkas av ekologiskt durumvete som odlas i Italien. Durumvetet är den bästa sortens vete för pastatillverkning på grund av den höga halten glutenprotein. Det starka glutennätet gör att pastan håller ihop bättre i tillverkningen än vad ett vanligt vetemjöl skulle ha gjort. Durumvetet ger också pastan sin gula färg och goda smak!

Durumvete

Vår pasta tillverkas på ett litet ekologiskt kooperativ i närheten av staden Parma i Italien. Precis som vi tycker de att smak och kvalitet är viktigt och därför tillverkas pastan på traditionellt sätt med formar av brons och långa torktider vid låga temperaturer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bronsformarna gör pastan strävare vilket gör att den får en fantastisk förmåga att ta upp sås och smak i matlagningen. Att blanda den nykokta pastan i pastasåsen innan servering är därför inte så dumt!

pasta järnakafe_1282 ok

/Jennifer

2 tankar på “Durumvetet ger den godaste pastan!

  1. kerstin ragab

    minns radiointervju med Olof Palme strax före hans död mars 86, han kritiserade svensk mjölindustri för att ha förstört proteinhalten i vårt mjöl. Kan Saltå bekräfta mitt minne?

    Svara
    1. Jennifer Key Inläggets författare

      Hej Kerstin!
      Jag har kollat runt här på Saltå Kvarn och det är ingen som minns vad Olof Palme menade med detta.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s