Pumpagnocchi med salvia

Helt oemotståndliga små gnocchi som görs på pumpa och mjöl och sedan steks i smör och salvia. Mycket trevliga som plockmat att servera till välkomstdrinken eller som ett lyxigt tillbehör till varmrätten!

Pumpagnocchi

4 portioner

Pumpa (Hokkaido) 200 g
Vetemjöl 1 dl
Ägg 2 st
Lagrad ost, riven ½ dl
Salt 1 nypa
Salvia 10 blad
Pumpakärnor 1 dl
Smör att steka i  

Dela och kärna ur pumpan, skalet behöver inte tas bort. Skär den i mindre bitar och koka den alldeles mjuk i vatten. Häll av kokvattnet men spara det. Mixa till en puré, späd med kokvattnet om det behövs, låt svalna något.

Blanda pumpapurén med mjöl, ägg, riven ost och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt den stå kallt i 15 minuter.

Forma sedan degen i centimeterstora bollar. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin och låt den koka tills den flyter upp till ytan, då är den klar. Fiska upp den med en hålslev.

Stek gnocchin i smör och färska salviablad. Det är också fint att rosta pumpakärnor i torr panna och strö över den färdiga gnocchin.

2 tankar på “Pumpagnocchi med salvia

  1. Pingback: Bästa pumparecepten till Halloween och Alla Helgonahelgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s