Vinnare i Saltå Kvarns pastatävling

Timjanköttbullar

 

Wow vad många härliga recept det har strömmat in i vår pastatävling! Tack alla ni som har bidragit, vilken inspirationskälla för alla oss som älskar pasta! Att utse tre vinnare var verkligen inte lätt. Vissa recept är så klockrena i all sin enkelhet och många beskrivningar får det verkligen att vattnas i munnen på mig.

Men några recept tycker jag ändå sticker ut lite mer än de andra, kanske för att de innehåller ingredienser som man inte riktigt är van att hitta ihop med pasta.

Så, Internationella pastadagen till ära presenterar vi här vinnarna i vår recepttävling:

Annika Nilsson har gjort en afrikans kycklingpasta med kokt ägg, jordnötsmör, kokosmjölk och massvis med kryddor. Helt galet låter det men jag misstänker att den blir väldigt smakrik och god.

Pernillabredolt tipsar om pasta med kålpudding som man äter med lingonsylt. Det låter både värmande och gott tycker jag. En svensk klassiker men utan potatisen!

Marie har gjort en rigatoni med blomkålssås med saffran, sardeller, russin och pinjenötter. Helt underbart gott låter det!

Stort grattis till er tre! Era vinster kommer att skickas hem till er efter höstlovet.

/Jennifer

3 tankar på “Vinnare i Saltå Kvarns pastatävling

 1. Camilla

  Grattis till ovanstående!

  Ett minus i kanten dock till Saltå kvarn som påstås värna om miljön, men ändå väljer recept med kött, fågel och fisk. Köttkonsumtionen rimmar väldigt illa med ekologiskt tänk och hållbar konsumtion.

  Svara
 2. Jennifer Key Inläggets författare

  Nej Lena, den här gången har vi inte provlagat recepten. Det är inte alltid det finns tid för det. Men jag lovar att jag kommer att inspireras av dem framöver i min matlagning och det hoppas jag att fler med mig kommer att göra!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s