Sesamknäck

Söt, seg och skönt knastrig blir den här goda knäcken med rostat sesamfrö!

Knäck i gran liten 10x15

Sesamfrö, oskalat

1 dl

Sirap

1 dl

Vispgrädde

2 dl

Socker

2 dl

Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg och börjar lukta gott.

Koka sirap, grädde och socker i en kastrull tills knäcksmeten når en temperatur av 124 grader. Blanda ner sesamfröna i smeten och häll upp den i små knäckformar. Låt svalna och förvara sedan torrt och svalt.

/Jennifer

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s