Fruktbröd

Vi skrev här om dagen om vår hjälte Carl-Emil som var bagaren som la grunden till det Saltå Kvarn vi har idag. Hans Fruktbröd med russin och fikon är ett av våra allra mest populära bröd. Nu kan du baka det själv!

Fruktbröd 2

2 bröd:

Fikon 3 dl
Jäst 50 g
Vatten 1 liter
Salt 4 tsk
Grahamsmjöl 4,5 dl
Rågmjöl 2 dl
Linfrö 1 dl
Russin 3 dl
Vetemjöl 17 dl

Lägg fikon i blöt, gärna över natten. Skär dem sedan i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser förutom vetemjölet och låt det jäsa i 20 minuter. Blanda sedan i vetemjölet och låt hela degen jäsa i ytterligare 20 minuter.

Dela degen och forma till fyra runda bröd. Jäs på plåt i ca 30 minuter. Sätt in i ugnen på 250 grader, skruva ner till 200 grader och grädda i ca 25 minuter.

/Jennifer

1 tanke på “Fruktbröd

  1. Sofia

    Jag har bakat det här brödet två gånger nu, första gången enligt receptet och andra gången med surdeg, bara lite jäst och längre jästid. Det blev fantastiskt gott båda gångerna! Tack så mycket för receptet!
    / sofia

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s