Prins Charles – du är vår hjälte!

Denna veckas hjälte är ingen mindre den brittiske tronarvingen prinsen av Wales – Prins Charles. Att vi ser Prins Charles som vår hjälte kanske verkar lite konstigt men faktum är att han under lång tid varit en mycket varm förespråkare av ”organic farming”. Han ser ekologiskt jordbruk – utan kemiska bekämpningsmedel och handelsgödsel – som den bästa vägen mot ett hållbart jordbruk. Prinsens egen gård har drivits i enlighet med ekologiska principer under flera decennier. För det fick han tidigt stå ut med omfattande kritik och det var nog många som hoppades att han skulle misslyckas med sitt projekt. Men prinsen har varit mycket framgångsrik.

Charles

År 1992 startade han dessutom varumärket Duchy Originals. Den första produkten var en ekologisk havrekaka. Idag marknadsförs över 230 ekologiska produkter i 30 länder och havrekakan är fortfarande den största produkten. All vinst från företaget har delats ut till olika former av välgörande ändamål.

P2

Vi gillar förstås honom lite extra eftersom han valde att besöka Saltå Kvarn under sitt besök i Sverige i mars år 2012. Han visade sig vara väl insatt i det lilla ekoföretagets alla problem och utmaningar. Lite lustigt kändes det när han under den avslutande tepausen säger: – Nästa gång ni kommer till England kan ni väl komma över och hälsa på?

Några länkar:
Föredrag om ekologiskt jordbruk
Besöket vid Saltå
Duchy originals fyller 21 år

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s