Niklas Lundell– du är vår hjälte!

”- Förutom att det är roligare så ska miljöbelastningen vara mindre att gå på festivalen än att sitta hemma i TV-soffan”,  sa Niklas Lundell till oss när vi träffade honom nu i vår. Därför är du vår hjälte Niklas!

Niklas Lundell

Niklas Lundell är en av personerna bakom den lyckade årliga festivalen Way Out West i Göteborg. Way Out West har sedan starten 2007 haft miljöarbetet i fokus, med höga krav och fortsatt arbete har festivalen fått sin höga miljöstatus inom festivaler och arrangemang.  Festivalen är idag ISO-miljöcertifierad.

2012 tog festivalen steget till att endast servera vegetariskt på festivalområdet med detta uttalande:  ”Under 2012 kommer Way Out West endast servera vegetarisk mat. Det innebär att all mat, både till personal, publik och artister kommer vara vegetarisk. Om ni väljer att äta en bratwurst efter festivalen är helt upp till er. Men under festivalen i Slottsskogen finns inte det alternativet. Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala.”  

way_out_west_goes_vego.preview

Efter förra årets festival gjordes en undersökning av en forskare på Göteborgs Universitet som resulterade i en slutsats att det strikt vegetariska utbudet framför allt bidrog till att Way Out West 2012 minskade sin miljöbelastning med 25 procent jämfört med 2010 års festival.

Way Out West har nominerats och vunnit många priser, under 2014 har de bl.a fått första priset för bästa miljöarbete både i Sverige Årets vinnare av Arla guldko men också på den internationella scenen: som årets vinnare av The Green Operations Award”  i European Festival Awards.

Vi älskar att man inte behöver göra avkall på roliga och smakfulla upplevelser bara för att man vill vara miljömedveten! Tack Niklas och alla andra Way Out West arrangörer och deltagare för att ni tycker likadant:)

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s