Niklas Zennström – du är vår hjälte!

Veckans hjälte är Niklas Zennström, grundare av företaget Skype. Genom försäljningen av Skype lade Niklas grunden till en stor förmögenhet. Niklas är tillsammans med sin hustru grundare till den filantropiska verksamheten Zennström Philanthropies som bildades 2007. Utgångspunkten för stiftelsen är en insikt om att världen står inför mycket stora utmaningar och att de som har resurser har en skyldighet att agera. Zennström Philanthropies är aktivt inom flera områden, bland annat miljöområdet där arbetet för att rädda Östersjön har en central plats.

Niklas ZennströmDet är just genom hans engagemang för Östersjön som vi har träffat Niklas. Förra sommaren arrangerade hans stiftelse Race for the Baltic. Det var i grunden en cykeltur runt Östersjön som hade som mål att föra samman alla aktörer som drabbas av Östersjöns försämrade miljötillstånd. Tillsammans skapades en koalition bestående av miljöorganisationer, företag, berörda personer och beslutsfattare vilka alla är fast beslutna att se Östersjöns miljö återställd.

Race for the Baltic inriktade sig på behovet av att uppnå målen i Helcoms Baltic Sea Action Plan och EU:s havsmiljödirektiv och har följande krav:
– En ansvarsfull förvaltning av fiskbestånden i Östersjön
– Minskad övergödning för att få ett friskare hav
– Säkerställande av biologisk mångfald genom skydd av känsliga områden
Vi hade förmånen att delta i det rundabordsamtal som anordnades i Stockholm i samband med Race for the Baltic förra året. Och även om Niklas Zennström är en ganska lågmäld person så visade han ett passionerat engagemang för Östersjön – det gillar vi. Därför är Niklas vår hjälte!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s