Thomas – du är vår hjälte!

Det är många som varit en del av Saltå Kvarns utveckling och bidragit till att eko-maten ökat under de år som gått. En av dom är Thomas Sjöblom på Konsum Järna.

Thomas har jobbat inom Coop hela livet och har drivit Konsumbutiken i Järna sedan år 2000, då han efterträdde Anders Engström. Butiken är från 70-talet, kanske inte så snygg på utsidan men det är det därinne som räknas. För på insidan möts man av ett otroligt utbud av ekologiska varor och mycket närproducerat från Järna.  Allt från grönsaker från Skilleby Trädgårdar, glass från Järnaglass och många av Saltå Kvarns produkter.

Thomas med personal är faktiskt bäst i Sverige på att sälja ekologiskt, med en andel på 25 %! Särskilt stor är ekoförsäljningen på frukt & grönt och på bröd. Idag omsätter Konsum Järna ca 70 miljoner och är en av Coops mest lönsamma butiker.

Det är handlare som Thomas som ser till att vi konsumenter får bra produkter i våra butiker. Och så här glad är Thomas alltid när vi kommer förbi:)

Thomas

Thomas framgång med butiken beror på att han har anpassat sig på sin lokala marknad. Och Järnaborna är medvetna konsumenter, så att erbjuda mycket eko och lokalt producerat har varit helt rätt. Thomas har också alltid varit duktig på att vårda relationen med leverantörer, vilket är uppskattat. Han är helt enkelt en bra förebild, och är därför vår hjälte!

Läs och om en annan hjälte som är en stor del av att Coop under åren utvecklat det ekologiska utbudet i butikerna.

PS! Vi fyller 50 år och firas på många olika sätt, denna veckan på COOP i samband med kampanjen Veckans Eko. Under hela vecka 21 säljs alla våra produkter på COOPS butiker för 50% rabatt.

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s