Robert och Gun-Britt – ni är våra hjältar!

Robert och Gun-Britt Saberski har sedan 2011 bakat Saltå Kvarns Knäckebröd. Paret har drivit Roslagsbröd i Gimo sedan 1996. Kunskapen om knäckebrödsbakning har funnits i trakten i generationer. Bageriet hette ursprungligen Sandströms Bageri och drevs av familjen Sandström från 1922 fram till mitten av 80-talet. Det finns inte många småskaliga knäckebrödstillverkare kvar och då Korsnäs Bröd som tidigare bakade vårt knäcke lades ner 2010 blev vi glada att Roslagsbröd ville baka vårt knäckebröd. Tack Robert och Gun-Britt, ni är våra hjältar!

ROSLAGSBROD

Fotograf Daniel Månsson

För ett tag sedan meddelade Robert och Gun-Britt att de vill sälja företaget och vi blev glada när det visade sig att Roslagsbröd fått nya entusiastiska ägare som vill fortsätta att värna om den småskaliga knäckebrödtillverkningen. Vi träffade både gamla och nya ägarna i maj på vårt 50-års firande och de framförde en fin sång till oss om den tid som varit och den som komma skall.

Tack Robert och Gun-Britt och välkomna Marc Skårman och Sofia Leufstedt!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s