I sommar får barnen baka på Saltå Kvarn

Sommaren på Saltå Kvarn är alltid mysig men i år, när vi firar 50 år blir den extra rolig och trevlig!

DSC_0045

Vår butik har flyttat in i packhallen mitt emot bageriet. Stort och luftigt har det blivit, med vackra gamla målningar på väggarna.

DSC_0056

Vi har också gjort fint på den gamla lastkajen och öppnat upp en trappa ner mot ån där man kan sitta i solen och bara njuta.

trappa

Manfred, vår bagarmästare öppnar upp sitt bageri för barnen. Här får man prova att baka småbröd och bullar på ekologiskt mjöl från vår kvarn. Barn under 12 år får ta med sig en förälder in i bageriet. Platserna är begränsade och biljetter (utan kostnad) hämtas ut inför varje tillfälle i vår butik samma dag. (Det går tyvärr inte att boka plats i förväg.) 4 juli, 11 juli och 8 augusti är Manfred på plats och han tar emot barngrupper kl 11, 12, 13 och 14.

barnbak

Vår biodlare Niklas har sommaren till ära ställt två av sina bikupor på Saltå Kvarn. Den 8 augusti kl 14 är han på plats och svarar på frågor och visar hur bina jobbar i kupan. Fråga i butiken var Niklas och hans bin finns.

bikupa

Även kafét på Saltå Kvarn har flyttat ut en del av sin verksamhet till ett litet sommarkafé. Se så fint de har gjort!

kafé

Saltå Kvarn är ju också en väldigt vacker plats i sig, med bruset från Moraån och fåglarnas kvitter. Välkommen hit i sommar!

bron

/Jennifer

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s