Andreas Bernhad – du är vår hjälte!

Andreas är schweizaren som flyttade till Portugal för att odla ekologiska oliver. Med stor passion och kunskap värnar han om gamla, lokala olivsorter. Resultatet blir en exklusiv extra jungfruolivolja med stor smak som fått flera utmärkelser.

Andreas Bernhard

 

Tillsammans med sin kollega Alfred Zehnder driver han företaget Risca Grande i regionen Alantejo i sydöstra Portugal. Gården drivs som ett eget kretslopp där kor betar av gräset på odlingarna och bidrar med sin gödsel till olivträden. Man producerar också en stor del av sin egen el med hjälp av solceller på taken till byggnaderna.

Alantejo är känt för sina många oliv- och vinodlingar, av vilka många idag blir uppköpta. Tyvärr leder detta till att gamla olivsorter går förlorade, då man istället planterar matoliver med högre avkastning. Risca Grande har valt att förvalta de gamla olivsorterna som förvisso ger mindre skördar men med mycket hög kvalitet.

Ett unikt inslag på gården är odlingarna av ekologiska mandariner, citroner och basilika. När en smaksatt olivolja ska produceras skördas frukten samma dag och pressas tillsammans med oliverna till en enastående olivolja som bär smak av frukten eller basilikan, alldeles på riktigt!

Tack Andreas för att du alltid sätter smak och kvalitet först, du är vår hjälte!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s