Carola Magnusson – du är vår hjälte!

carola-2När bespisningen i skolan där Carola Magnussons son gick behövde extra hjälp, anmälde Carola sig som frivillig. Till sin förskräckelse upptäckte hon att de gjorde potatismos på pulver och använde sig av tråkiga och näringsfattiga halvfabrikat. Sen den dagen har Carola arbetat för att visa att man visst kan laga mat från grunden i skolan, med ekologiska och väl utvalda råvaror utan att budgetar sprängs. Idag, 18 år senare driver Carola sex skolkök i Stockholm samt restaurangerna Folkan och Matmekka.

”Mitt ständiga projekt är att få barn och vuxna att förstå vad bra råvaror är och att det inte är en självklarhet att det finns bra mat i framtiden om vi inte hjälps åt att bevara den”, säger hon. Ett mål för henne är att hennes små gäster i skolrestaurangerna ska få möta så många råvaror och smaker som möjligt under sin tid i skolan, så att den lilla gästen, när den har blivit stor ska kunna vara en medveten matkonsument.

Carola har också gett ut fyra kokböcker samt medverkat i tv-programmet Matakuten på TV4. Tack för din övertygelse och ditt engagemang för våra barns mat Carola, du är en hjälte!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon. Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s