Matlåda på mitt sätt

IMG_6316

Jag har oftast med mig matlåda till jobbet. Jag tycker att det är trevligt att i lugn och ro få tillreda min mat och jag uppskattar också att ha koll på vad jag får i mig. Men jag tycker att micrad lunchmat är bland det tråkigaste som finns, jag vill att min mat ska vara nylagad, varm, full med näring och smaka gott!

2013-09-10 13.30.17

Jag brukar förbereda mig hemma genom att koka ris och bönor ihop. Det kan t ex vara fullkornsris och bruna bönor eller basmatiris med mungbönor. Jag kokar så att det räcker till ett par dagar.

IMG_6326

Jag gör också en kryddblandning som jag har i en liten burk. Just nu kör jag en del chili, en del gurkmeja och två delar spiskummin.

IMG_6322

Till jobbet tar jag med mig färska grönsaker. Jag väljer sådant som är i säsong och som jag hittar ekologiskt . Just nu blir det mycket lök, zucchini, grönkål, broccoli, majs och svamp.

IMG_6324

På lunchen fräser jag mina grönsaker i olivolja tills de blir mjuka. Sen kryddar jag med min kryddblandning och slår på lite hett vatten från vattenkokaren.

IMG_6329

Därefter tillsätter jag riset och de kokta bönorna och låter allt bli varmt.

IMG_6330

Under tiden maten puttrar på spisen delar jag en avokado, hackar lite kryddgrönt och några nötter eller frön som jag sen strör över tallriken. Nylagat, snabbt och jättegott! 🙂

IMG_6336

/Jennifer

 

1 tanke på “Matlåda på mitt sätt

  1. bikesweden

    Smart tips!
    Kryddblandning och nöt/fröblandning på jobbet är ju smart att ha på jobbet!
    Jag skall fundera på om jag lyckas med din bedrift. Imponerande!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s