Lisa Trolle – du är vår hjälte!

Lisa Trolle - Kopia

Med stor kunskap om och förståelse för Saltå Kvarns ekologiska odlares verksamhet är hon länken mellan spannmålsbönderna och produktionen i vår kvarn.  ”Jag vill ha ett så nära samarbete med våra spannmålsodlare som möjligt. Vi för en dialog om vad de ska odla och vad vi på Saltå Kvarn kommer att behöva köpa in. Det är ett komplext arbete med lång tidshorisont, just nu planerar vi för vad som bör sås nästa höst och som ska skördas först 2016.” Så säger Lisa Trolle som är kvarnchef på Saltå Kvarn och veckans hjälte.

Lisa är själv uppvuxen på ett lantbruk i Värmland och utbildad markväxtagronom på SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Innan hon kom till Saltå Kvarn arbetade hon med spannmålshandel och som odlingsrådgivare åt bönder som ville ställa om till ekologisk odling. Hon är också en av idémakarna till Saltå Kvarns verktygslåda som ger lantbrukarna möjlighet att välja mellan olika miljöfrämjande åtgärder på sina gårdar. Lisa tycker att verktygslådan har gett relationen till bönderna en ny dimension. ”De uppskattar att vi är så intresserade av vad de gör för åtgärder på sina gårdar och att vi berättar om det i vår marknadsföring”, säger hon.

Lisa tycker att ekologisk odling har ett jätteviktigt syfte: att visa att det finns alternativ till det hårt pressade jordbruket och att man visst kan odla bra livsmedel utan kemiska insatser. Hon beskriver att hon med egna ögon ser att jordbruk som varit omlagda till ekologisk odling i många år bara fortsätter att ge bra skördar.

Tack Lisa för din kunskap, din övertygelse och ditt engagemang, du är en hjälte!

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s