Stina Balkfors – du är vår hjälte!

Att enskilda människor kan göra skillnad är något vi på Saltå Kvarn har förmånen att ta del av och inspireras av.  Eldsjälar som genom problem eller orättvisor som de ser i samhället, på eget initiativ engagerar sig och konkret gör något åt.  Stina Balkfors är en av dessa hjältar!

Stina Balkfors

Stina Balkfors har en historia av att arbeta med ungdomar och genom kreativitet utveckla deras förmågor och tro på sig själv och sin framtid. Genom detta arbetet fick hon insyn i att allt fler ungdomar mår dåligt, och varken går i skolan eller jobbar. På fackspråk kallas dessa individer för ”hemmasittare”.

Enligt Ungdomsbarometern tycker en tredjedel av svenska ungdomar i åldrarna 15–24 år att livet är svårt. Var tionde är missnöjd med sin tillvaro och lika många upplever livet som meningslöst. Rekordmånga unga äter antidepressiva medel – 7 % av tjejerna i 20-24 års ålder äter antidepressiva medel.

För Stina var det omöjligt att inte göra något åt detta och hon ställde sig frågan: ” VAD ÄR HÖNAN OCH VAD ÄR ÄGGET?”  Med ambitionen att fokusera på att alla ska känna sig lyckade istället för att gång på gång bli svikna och tillslut ge upp, startade hon Hönan&Ägget.

I Hönan&Äggets vedugnsbakeri bakas ekologiska bröd och fikabröd. Men här bakas också framtidstro. En kreativ, positiv och varm utgångspunkt för hemmasittare att återfå lusten att lära och leva. I det praktiska lär de sig att baka, och i det finns många möjligheter att öva, pröva, misslyckas och lyckas. Genom att lyckas med något kan lusten till att lära komma tillbaka.

Initiativets nyaste idé är ett mobilt café, ett café som ger dessa unga fler möjligheter att lyckas och dessutom möta världen med det goda de bakar. Vill du veta mer om detta eller kanske vara med och stödja idén så kolla här: Hönan&Äggets mobila café

Stina, du är en riktig hjälte! Tack för ditt engagemang och för att vi fått möjlighet att vara en del av detta.

facebook hjältar-jubileum

Saltås hjältar
Saltå Kvarn präglas av olika människors passion och drivkraft. I samband med vårt 50- årsjubileum hyllar vi människor som är hjältar i våra ögon.
Följ oss och våra hjältar på www.saltakvarn.se/saltashjaltar

 

2 tankar på “Stina Balkfors – du är vår hjälte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s