Saltå Kvarn slutar förpacka bröd i påse

Från och med 1 december 2014 kommer Saltå Kvarn sluta förpacka bröd i påse. Anledningarna till detta är flera, men den främsta orsaken är att vi behöver minska kostnaden för vår brödaffär. Vi levererar idag både plastförpackade och oförpackade bröd till dagligvaruhandeln. När vi nu väljer att ta bort de plastförpackade bröden minskar vi även antalet kunder och därav vår distributionskostnad betydligt, vilket är nödvändigt för företagets fortlevnad.

Det kommer fortfarande att vara möjligt att hitta våra bröd i dagligvaruhandeln, men i ett mindre antal butiker. De flesta av de butiker som idag säljer vårt oförpackade bröd kommer att fortsätta med det, och då finns brödet i brödskåp eller i brödvagnar.

-Det är tråkigt att behöva göra den här förändringen eftersom det innebär att det blir svårare att hitta våra bröd. Men sett i ett större perspektiv så är detta nödvändigt för oss att göra. Vi har under de senaste åren haft ökade kostnader för leveranserna av brödet och det är helt enkelt inte lönsamt att köra till så många butiker som vi tidigare gjort. Under våra 50 år har brödet varit en av våra viktigaste produkter, men vår försäljningsökning ligger idag på andra produkter som har möjlighet för större spridning i landet, säger Per Rosengren försäljningschef på Saltå Kvarn.

Se hemsidan för lista på butiker där du kan köpa vårt bröd: Här kan du handla vårt bröd

Saltå Surdegsbröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s