Toves quinoabiffar

IMG_6588

Det här är Tove. Kanske har du träffat henne i vår butik på Saltå Kvarn där hon jobbar? Hon gillar quinoabiffar som hon gör på 1 dl quinoa (kokas och får svalna), 2 ägg, 1 msk crème fraiche och 1 msk ströbröd. Detta får svälla i några minuter, sen blandar hon i en hackad lök, en vitlöksklyfta, 0,5 dl fetaost och 3 msk färsk basilika. Hon smakar av med salt och peppar och ibland lite färsk chili. Smeten får svälla i 5 minuter och sedan steker hon små biffar i olja, några minuter på varje sida!

 

 

2 tankar på “Toves quinoabiffar

 1. Carlos Quispe

  Hej! Jag undrar bara när ni tänker sänka ert pris på quinoa. Denna fråga kommer sig av att jag vet att priset i Bolivia har sjunkit kraftigt på sista tiden men jag ser inte att ert pris har sänkts. På marknaden i Challapata där man anser att priset på quinoa bestäms kostar i dag 46 kg quinoa real 600 bolivianos, ca. 700 kr. vilket blir ca 15,50 kr/ kg. Jag är medveten om att ni har andra kostnader för transport osv. men det jag ifrågasätter är att ni har samma pris i dag när priset i Bolivia är så lågt som när priset där var mycket högre.

  Svara
  1. Jennifer Key Inläggets författare

   Hej Carlos! Vår inköpschef Sara Herza besvarar din fråga så här:
   Marknadspriserna i Challapata bygger på priser för råvara direkt från fält. Innan quinoan når Europa skall den rensas, tvättas, sorteras, analyseras och förpackas för skeppning. Efter det tillkommer kostnader för transport och packning i konsumentförpackning. Tillkommer gör också en prispremie om quinoan är ekologiskt odlad och certifierad. Priserna du ser nu i Challpata kommer inte at visa sig förrän senare i år. Quinoan som säljs i butik nu är fortfarande från förra årets skörd och därför är också priserna högre. Vi jobbar med kontrakt som täcker ett helt årsbehov, så tillfälliga variationer på Challapatamarkanden påverkar inte oss i så stor utsträckning. De som verkligen förlorar på ett så här lågt pris är jordbrukarna på Altiplano, vars försörjning bygger på den stora quinoa efterfrågan i världen. Läs gärna mer på http://mercadero.nl/category/quinoa-blog/

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s