Ekologiska soltorkade mullbär – nyhet i vårt sortiment

10984272_782495905161048_6260372523365810819_n[1]

Saltå Kvarns mullbär har en smak och konsistens som påminner om mjuk vaniljkola. De ekologiska bären odlas i östra och sydöstra Turkiet i provinserna Malatya, Adiyaman och Tuncelli där de också får torka långsamt i solen. Mullbär är rika på C-vitamin, kalcium, magnesium och järn och de har ett högt fiberinnehåll.

Mullbär är gott att äta som godis men passar också utmärkt i gröt, müsli, bakverk och nötblandningar. Man kan också prova att strö några bär över en välkryddad orientalisk gryta för extra smakhöjd.

– Vi har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med våra leverantörer i Turkiet, där vi också köper våra russin, aprikoser och fikon. Mullbär har vi fått provsmaka vid våra besök och vi gillar verkligen det söta bäret med sin härliga smak av vaniljkola. Nu hoppas vi att de svenska matkonsumenterna ska gilla det också, säger Sara Herza, inköpschef på Saltå Kvarn.

/Jennifer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s