Saltå Kvarn är Sveriges mest hållbara varumärke!

Sustainable brand gruppbild beskuren

Styrelseordförande Anders Kumlander, kvarnchef Lisa Trolle, kvalitetschef Åsa Lindeblad, inköpschef Sara Herza, pressansvarig Jennifer Key, marknadschef Susanne Skånberg, VD Johan Ununger.

Igår utsågs Saltå Kvarn till Sveriges mest hållbara varumärke i konkurrens med många välkända varumärken som COOP, ICA, Lantmännen med flera. Det är självklart mycket glädjande, och alla vi som arbetar för Saltå Kvarn är väldigt stolta. Men att ett företag i Saltå Kvarns storlek toppar hållbarhetsrankingen före så många andra betydligt större varumärken som kommunicerar hållbarhetsprofil är egentligen anmärkningsvärt. Ännu mer anmärkningsvärt blir det när man vet att vi inte alls använder konventionell reklam för att kommunicera vårt arbete. Det är då särskilt glädjande att gemene man ändå har uppfattat vad vi gör. För visst tycker vi själva att vi gör mycket bra. Alla våra produkter är ekologiska, vi var först med att klimatkompensera en produkt, vi har infört ett unikt belöningssystem för de miljöåtgärder som våra bönder gör på sin gård och så vidare. Och det jag som VD tycker är viktigast är att hållbarhetsarbetet är kärnan i allt vi gör – det är inget som bedrivs vid sidan om affärsverksamheten. Det gör att vårt viktigaste nyckeltal för hållbarhet och CSR är försäljning. Ju mer vi säljer desto mindre kemikalier i vår mat, desto mindre läckage av näringsämnen som når Östersjön och desto bättre utbud av bra hälsosam mat i livsmedelsbutiken.
I en värld där det inte alltid är en fördel att vara liten är denna utmärkelse en ovärderlig uppmuntran. Uppenbarligen är det så att konsekvent och konkret handling belönas av konsumenterna.
Johan Ununger, VD
(I varumärkesundersökningen Sustainable Brand Index tillfrågades ett riksrepresentativt urval av 9500 konsumenter. Bakom undersökningen står Sustainable Brand Insight.)

FB Vinnare 2015 hållbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s