Kornflingegröt med kardemumma

 

Korngrot_3

En god och mättande frukostgröt som doftar underbart av kardemumma!

2 portioner

Kornflingor 1 dl
Havregryn 1 dl
Kardemumma 1,5 tsk
Vatten 5 dl
Salt
Russinmix äpple 3 msk
Mandel, hackad 2 msk

Rosta kornflingor, havregryn och kardemumman i en torr kastrull tills det börjar dofta gott. Akta så att flingorna inte bränns. Tillsätt sedan vatten, salt, russinmix och mandelhack. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter. Lägg på ett lock, stäng av plattan och låt gröten få eftersvälla i minst 5 minuter. Servera med bär och mjölk.

/Jennifer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s