Saltå Kvarns butiker säljer ekologiska mjölkprodukter från nyöppnade Järna Mejeri

jarna mejeri Q0B9913 press

Pressmeddelande:

Järna Mejeri öppnar i nya lokaler, precis intill Saltå Kvarn i Järna. Mjölken kommer från kor som lever på kretsloppsgårdar i närområdet, som Ullberga, Nibble och Yttereneby. Mejeriet ger mer betalt till bönderna och har en kvalitets- och miljöhänsyn hela vägen från jord till bord. Man vill erbjuda den lokala marknaden de kvaliteter som en hållbar produktion ger och som allt fler konsumenter efterfrågar. Mjölkprodukterna kommer att säljas i Saltå Kvarns butiker.

Mer betalt till bönderna och kvalitets- och miljöhänsyn hela vägen från jord till bord. Det är inriktningen i det nybyggda Järna Mejeri som nu öppnar precis intill Saltå Kvarn i Järna. Helmjölk, mellanmjölk, filmjölk och yoghurt tillverkad på komjölk, samt även lite syrligare getmjölk och getyoghurt kommer att säljas i Saltå Kvarns egna butiker. Mejeriet kommer längre fram även att ta fram ostar och ytterligare fler mejeriprodukter.

Järna Mejeri drabbades för drygt två år sedan av en dramatisk brand och har inte haft någon produktion sedan dess. När mejeriet skulle byggas upp på nytt valdes platsen Saltå i Järna.
– Att Järna mejeri nu finns på Saltå bidrar till vår vision att skapa en handelsplats på området. Mejeriets mjölkbönder är även våra viktigaste spannmålsbönder så kretsloppet är nu komplett, säger Susanne Skånberg, marknadschef på Saltå Kvarn.

Järna Mejeris produkter är både KRAV- och Demetermärkta och finns till försäljning i Saltå Kvarns butik på Saltå i Järna samt i Saltå Kvarns butik på Renstiernas gata 27 i Stockholm.

För mer information vänligen kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn, 08 551 508 29,
jennifer.key@saltakvarn.se

jarna mejeri   Q0B0393 press

Läs mer:

Pressmeddelande från Järna Mejeri

Läs också om Järna Mejeri på Ytterjärna Forum

Järna Mejeri

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s