Baljväxter, smart mat för en bättre miljö

Vall

Ur ekologisk synvinkel är det supersmart att äta baljväxter. Baljväxter är en så kallad närande gröda som kan fixera kväve från luften och gödsla både sig själv och andra grödor som senare odlas i samma jord. De kräver heller inte så stora resurser, varken i form av gödsel, odlingsyta eller bevattning. Baljväxter passar bra för ekologisk odling och bidrar till biologisk mångfald.

Baljväxter skiljer sig också  markant från andra vegetabilier genom sin höga proteinhalt. Därför fungerar de som ett gott komplement eller en god ersättare för kött och är därför viktiga ur en klimatsynpunkt.

/Divya Jagasia

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s